/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa2c40c08e57f80e33b55d44ff3b05dab.jpg)
Лінивий яблучний штрудель: простий рецепт ароматної випічки, яка вийде навіть у дитини
На тонкий лаваш викладається тушкована яблучна начинка, згортається в рулет і випікається до скоринки. Готовий десерт посипають цукровою пудрою і подають з кулькою морозива. Рецептом яблучного штруделя з лаваша ділиться24 Канал з посиланням на Arguments.
Як приготувати яблучний штрудель з лаваша?
- Час: 30 хвилин
- Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
– 4 яблука;
– 100 грамів вершкового масла;
– 1 чайна ложка кориці;
– 200 грамів цукру;
– 20 грамів ванільного цукру;
– 1 лист лаваша;
– цукрова пудра – для присипки.
Приготування:
- Свіжі яблука очистьте від шкірки, виріжте серединку та наріжте товстими кільцями.
- Яблука пересипте цукром, ванільним цукром і корицею, а також додайте нарізане кубиками масло. Перекладіть суміш на сковорідку та злегка обсмажте на середньому вогні.
- Лаваш розріжте вздовж порівну, на край викладіть ароматну суміш обсмажених яблук і згорніть рулетиком.
- Викладіть штрудель на змащене маслом деко і відправте в гарячу духовку 15 – 20 хвилин при температурі 175 градусів.
- Перед подачею гарячий штрудель можна присипати цукровою пудрою. Ідеально подавати з кулькою морозива.
Смачного!
Що ще спекти з яблук?
- Яблуко – найулюбленіший і універсальний фрукт. Його використовують у різноманітних стравах, але особливо популярним є штрудель. Тонкий шар тіста огортає начинку з яблук, родзинок та горіхів, доповнену нотками кориці.
- Водночас варіантом яблучної випічки номер 1 вважається шарлотка. За цим рецептом вона просто тане в роті. Бодай раз у житті її готує кожен з нас.
- Також варто звернути увагу на традиційний французький яблучний пиріг "Невидимка" – цей вишуканий десерт вирізняється тонко нарізаною яблучною начинкою та скоринкою, яка майже зникає при випіканні.
- Якщо ж ви любите поласувати чимось смачненьким, але не хочете споживати зайвий раз цукру, варто звернути увагу на корисні десерти. Наприклад, приготувати пиріг на основі яблучного пюре.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала