/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fdc363ae47d43e30aa4b2e1e5ecbd0429.jpg)
Чи потрібно зберігати джем, варення і конфітюр у холодильнику — експертка пояснила
Джем чи конфітюр — звичний продукт у багатьох родинах / © Credits
Банка джему або варення у холодильнику — це правило чи хибна думка? Таке питання виникає у багатьох господинь.
Дієтологиня Кетлін Гарсія-Бенсон пояснила, коли варто ставити джем до холодильника, а коли достатньо зберігати його в шафці.
До відкриття — шафка, після відкриття — холодильник
За словами експертки, невідкриті банки з джемом, варенням і конфітюром потрібно тримати у прохолодному й сухому місці. Але після відкриття їх потрібно обов’язково зберігати в холодильнику, щоб уникнути зростання бактерій і плісняви.
Цукор у складі має природні консервувальні властивості, проте після контакту з повітрям продукт більше не захищений від мікробів.
Скільки зберігається джем у відкритій банці
Якщо залишити варення не в холоді, воно може зіпсуватися вже за тиждень. У холодильнику відкриту банку можна зберігати до шести місяців, проте лише за умови використання чистих ложок і ножів. Забруднені прибори прискорюють псування.
Як розпізнати зіпсований продукт
Фахівчиня радить звертати увагу на такі ознаки:
-
дивний запах,
-
поява пінистої рідини,
-
пліснява на поверхні чи кришці (зелена, чорна, біла або синя).
«Якщо маєте сумніви — краще викиньте», — підкреслює Гарсія-Бенсон.
Денис БойкоЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →