/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ff43369b54a33a6012c9c2950a0487f74.jpg)
В Україні різко зросли ціни на яловичину і телятину
В Україні на початку вересня різко підскочили ціни на яловичину.Дані свідчать про суттєве зростання вартості окремих категорій цього м'яса, повідомляє "Столичний ринок".Фарш із яловичини за два дні подорожчав на 8,7%. Якщо 1 вересня його середня ціна становила 230 грн/кг, то вже 3 вересня він коштував 250 грн/кг. Подібна ситуація з гуляшем, який зріс у ціні з 230 до 250 грн/кг, що означає подорожчання на 8,3%. Вартість яловичої шиї піднялася на 5,8% і тепер складає 275 грн/кг. Лопатка зросла на 3,2% до 325 грн/кг. Ребро подорожчало на 2,9% до 180 грн/кг. Биток піднявся на 2,3% до 450 грн/кг, а задня частина - на 2,8% до 365 грн/кг.Водночас яловича вирізка коштує від 850 до 870 грн/кг. Це на 2,38% більше, ніж було на початку місяця. Зростає й вартість телятини. Найбільше подорожчав фарш, який за два дні додав 30 грн і тепер коштує 260 грн/кг. Це плюс 13% до попереднього рівня. Грудинка зросла на 5,9% до 180 грн/кг. Корейка подорожчала на 3,3% до 475 грн/кг. Лопатка піднялась на 4,4% до 355 грн/кг. Вирізка зросла на 2,3% до 870 грн/кг, а шия - на 3,6% до 290 грн/кг.Натомість вартість свинини, баранини, курятини та індички з середини серпня залишається майже незмінною. Свинячий ошийок на "Столичному ринку" коштує приблизно 370 грн/кг, лопатка - 220 грн/кг, биток - 270 грн/кг, фарш - 170 грн/кг. Баранячу лопатку продають за 275-285 грн/кг, а корейку - по 450 грн/кг. Індичку можна купити за ціною від 117 до 275 грн/кг залежно від частини. Курятина лишається найдешевшою. Куряче філе коштує в середньому 185 грн/кг.За даними порталу "Мінфін", у серпні яловичина зросла в ціні приблизно на 14% порівняно з липнем. Свинина подорожчала на 5,9%, тоді як курятина додала лише 0,5%.