/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F855b4054c26a781803c2dcf870ef0b95.jpg)
Простіше не буває: рецепт повидла на зиму з секретним інгредієнтом
Літо добігло кінця, але сезон консервації ще у самому розпалі. Українці активно роблять запаси різних овочів та фруктів. Не обійтися взимку без повидла, яке можна додавати в торти, кекси та іншу випічку, або ж просто їсти ложкою і запивати чаєм. Главред знайшов рецепт яблучного повидла із нотками цитруса.
Повидло готується швидко, просто й без зайвих клопотів. Рецептом десерту на зиму поділилася кулінарна блогерка у TikTok @smachno_tyt.
Вам знадобиться:
Спершу добре помийте та почистіть яблука. Виріжте серцевину та наріжте дрібними кубиками.
Далі натріть цедру лимона й апельсина. М’якоть фруктів виріжте та наріжте кубиками.
Потім візьміть каструлю та помістіть у неї яблука й цитрусові. Не забудьте до фруктів додати цукор. Яблука мають пустити сік, для цього потрібно залишити їх на 30 хвилин.
Далі ставимо каструлю з фруктами на середній вогонь та доводимо до кипіння. Як тільки яблука почнуть кипіти, вогонь слід зменшити та варити приблизно 30 - 40 хвилин. При цьому ретельно все перемішуйте, щоб майбутній десерт не пригорів. Повидло має вийти густим та карамельного кольору.
"Перевірити, чи достатньо густе повидло, можна капнувши трохи на тарілку, і почекати поки охолоне, якщо не розтікається, то вже достатньо уварене", - рекомендує блогер.
Як приготувати яблучне повидло - дивіться відео:
@smachno_tyt Домашнє повидло з цитрусовою ноткою — і до чаю, і до млинців ?? Яблука(кисленькі) - 1,2 кг; Апельсин - 1 шт(мʼякоть та цедра); Лимон - половинка(мʼякоть та цедра): Цукор -700 г(якщо яблука солодкі то трохи менше); Яблука очистити,вирізати серцевину та нарізати дрібними кубиками,з апельсина та лимона зняти цедру,та вирізати мʼякоть і це все висипати в каструлю,засипати цукром та залишити на 30 хв,для того щоб яблука пустили сік. Далі ставимо на середній вогонь,доводимо до кипіння,вогонь зменшуємо та уварюємо періодично помішуючи 30-40 хв,до густішої маси та такого карамельного кольору. Я блендером не перебивала,можна перебити коли яблука стануть мʼякими. Перевірити чи достатньо густе повидло,можна капнувши трохи на тарілку,і почекати поки охолоне,якщо не розтікається то вже достатньо уварене.
♬ Додай гучності 12 points - Jerry Heil
Інші рецепти: