/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd40386ded713bd2fcea9dc4363827389.jpg)
Вічна дилема: чи помішувати рис під час варіння
Недосвідчені кулінари часто повідомляють про злипання чи розварювання рису. Але існують ефективні рішення для розв'язання цієї поширеної проблеми, пише 24 Канал з посиланням на Arguments.
Чи можна помішувати рис під час варіння?
Щоб допомогти господиням досягти ідеальної розсипчастості рису, експерти не рекомендують постійно помішувати рис під час варіння. Варто зробити це лише після того, як він дійде до кипіння.
Надмірне перемішування може призвести до того, що зерна вберуть занадто багато води, що призведе до кашоподібної текстури.
Як приготувати ідеально розсипчастий рис / Фото Unsplash
Каструлю слід тримати накритою кришкою протягом усього часу приготування, щоб підтримувати оптимальну кількість пари й температуру.
Після того як рис звариться і буде знятий з вогню, його можна акуратно перемішати. Для додання страві додаткового смаку варто додати невеликий шматочок вершкового масла.
Як приготувати яйце-пашот за 1 хвилину?
- Яйця-пашот можна приготувати в мікрохвильовій печі за 60 секунд, використовуючи пів склянки води й чашку. Свіжі яйця кімнатної температури підходять найкраще, а час приготування може залежати від потужності мікрохвильової печі.
- Налийте пів склянки води кімнатної температури в чашку, придатну для використання в мікрохвильовці. Посоліть воду та додайте в чашку одне яйце. Поставте її в мікрохвильову піч і готуйте приблизно 45 – 60 секунд.
- Вийміть чашку, заберіть яйце столовою ложкою та покладіть на паперовий рушник, перш ніж покласти на тарілку або шматок тосту.