/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fee5215d29408190d8cb19696aebc3d88.jpg)
Фанатам східних солодощів присвячується: готуємо домашню халву, що розсипається в роті
Приготувати її вдома можна приготувати з простих інгредієнтів, а результат вийде не гірший, ніж з магазину. 24 Канал з посиланням на Shuba пропонує базовий рецепт халви, який можна адаптувати до будь-якого смаку.
Як приготувати халву вдома?
- Час: 1 година
- Порції: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів насіння соняшника;
– 70 мілілітрів води;
– 250 грамів цукру;
– 1 яєчний білок;
– 10 грамів цукру ванільного.
Приготування:
- Почищене насіння насипте в чавунну сковороду, поставте її на середній вогонь і смажте, весь час помішуючи, хвилин 7 – 10. Слідкуйте, щоб насіння не пересмажилося, бо халва буде мати пригорілий присмак. Залиште насіння вистигнути.
- Смажене насіння ретельно перемеліть у блендері, щоб маса вийшла однорідною, без часточок. Спочатку буде утворюватися дрібна крихта з насіння, а потім почне виділятися соняшникова олія, маса буде збиватися у грудочки. Зберіть суміш у миску, знімаючи лопаткою зі дна і стінок блендера.
- Тепер приготуйте цукровий сироп. Для цього у сотейник насипте цукор, влийте воду і поставте на маленький вогонь. Варіть, поки не утвориться тягучий сироп.
- Збийте білок блендером у легку піну, поступово додавайте сироп і збивайте далі 2 хвилини. Суміш має стати густою та пишною.
- У миску з пастоподібною масою з насіння додайте ванільний цукор і збитий з білком сироп, перемішайте до однорідності. Мішайте, ніби витягуючи масу, але недовго, бо халва буде крихкою.
- Халву перекладіть у відповідний посуд, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на декілька годин. Перед подачею дістаньте халву із холодильника і наріжте на шматочки.
Смачного!
Чим корисна халва?
Халва має цілу низку переваг для здоров'я завдяки багатому складу поліненасичених жирних кислот, зокрема лінолевої, ліноленової та олеїнової кислот, пише Еко-життя. Ці ласощі відрізняються високим вмістом необхідних вітамінів і мінералів, зокрема вітаміну Е, який відомий своєю роллю у запобіганні серцевим захворюванням і пом'якшенні наслідків старіння.
Крім того, халва є хорошим джерелом білка – забезпечує організм цінними амінокислотами, необхідними для загального стану здоров'я. А наявність клітковини в халві додатково підтримує здоров'я травлення, покращуючи роботу шлунково-кишкового тракту.
Як приготувати ніжний домашній зефір?
- Зефір – один з найпопулярніших і найулюбленіших ласощів ще з глибокого дитинства. Його люблять і дорослі, і малюки,
- Приготувати повітряну, м'яку та ароматну насолоду легко вдома. Потрібно обрати лише правильний рецепт зефіру.