/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fd51e44aec0ac4cfd0c026408fb2be47e.jpg)
Найкраще доповнення супів та інших страв: як правильно сушити гриби
Сушені гриби – це той інгредієнт, для якого досвідчені господині завжди знайдуть вдале використання. Як забезпечити себе цим смаколиком – розкаже 24 Канал з посиланням на портал "В лісі".
Як засушити гриби вдома?
Найпростіший спосіб – духовка. Розкладіть гриби на решітці одним шаром, щоб вони не торкалися між собою. Якщо отвори занадто великі, підкладіть пергамент. Поставте решітку в духовку, розігріту до 50 градусів, і прочиніть дверцята на 10 – 15 сантиметрів.
Через 2 години підвищте температуру до 70 градусів і сушіть ще 2 години. Потім поверніть нагрів до 55 градусів і витримайте ще близько 2 годин.
Улюблений смак осені / Фото Freepik
Далі перевірте готовність. Розламайте гриб: він повинен бути сухим у середині. Якщо волога ще є – залиште при 55 градусах до повного висихання. Після приготування вийміть решітку та дайте грибам охолонути.
Якщо ж часу немає, можна скористатися мікрохвильовкою. Так само розкладаємо гриби на тарілку та ставимо у мікрохвильовку на 20 хвилин, встановивши потужність 100 Вт. Відкриваємо камеру і провітрюємо камеру 10 хвилин, щоб вийшла зайва волога. Повторіть кілька разів, а потім залиште гриби вистигати.
Які можуть бути помилки при сушінні грибів?
Найгрубіша помилка при сушінні грибів – надто висока температура. Гриби треба сушити помірно, інакше висушена поверхня ускладнить випаровування води зсередини, і плоди зіпсуються, розповідає портал Ukr.Media.
Окрім того, варто дуже ретельно перебирати плоди, вибирати мох та пісок. Однак мити їх не треба, це дуже ускладнить процес сушки.
Чи можна швидко замаринувати гриби?
- Мариновані гриби – чудова та смачна закуска на всі випадки життя.
- Якщо скористатися правильним рецептом, то можна подати страву до столу за лічені хвилини.