/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F984a7e647532b7296e9afa308d42e7e3.jpg)
Чим відмити жир на плиті: лайфхак, який не потребує хімії та зусиль
Під час приготування страв, варильна поверхня може забруднитись жиром.Є кілька простих засобів, які допоможуть відмити плиту від жиру без зайвих зусиль і хімії, пише Express.Після вимкнення плити, забруднені поверхні ще не можна витирати, оскільки конфорки й поверхня доволі гарячі. А от коли плита остигає, то й відкладення жиру всихаються так, що видалити їх без тривалого тертя губкою стає складно.Є один цікавий метод, який допомагає запобігти прилипанню жиру, поки він ще гарячий. Британські експерти з прибирання використовують борошно. За їхніми словами, цей продукт здатен видалити жир.Спробуйте посипати борошном жирні плями на варильній поверхні. За кілька хвилин борошно вбере в себе жир, а поверхню потрібно лише витерти ганчіркою, без додаткового використання засобів для миття посуду чи професійних рідин.Втім, цей метод працює лише у тому випадку, коли жир ще свіжий та не висох. Краще не допускати до моменту, коли він вбереться в поверхню.Тікток-блогер Creative Explained у відеоролику показав лайфхак, який також здатен швидко очистити варильну поверхню.Він рекомендує взяти харчову соду й посипати її на забруднення та навіть пригорілий жир. Далі зверху потрібно вичавити трохи соку лимона. Після цього почнеться реакція й сода зашипить.Сода допомагає нейтралізувати бруд, а лимонний сік добре очищує жир. Коли сода та кислота лимона поєднуються - утворюється реакція, яка виділяє вуглекислий газ. Саме вона допомагає підняти та послабити жирні плями.