/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2F11106430eb5a9e8a764210cd7ce8fa8f.jpg)
Справжній гастрономічний шедевр: записуйте топовий рецепт борщу, який ви ще не готували
Борщ може бути не просто смачним, а справжнім гастрономічним шедевром.Відомий ресторатор Міша Кацурін ділиться двома секретами, які перетворюють традиційну українську страву на кулінарну знахідку.Його борщ виходить неймовірно ароматним, густим і насиченим - саме тим, який хочеться їсти ложка за ложкою.Приготування: 2 годиниполовина капустицибуля ріпчаста - 2 штчасник ціла головкакартопля - 3 штстебло селери, зелень пучокквасоля - стаканморква - 3 штперець червоний солодкий і гострий чілікопчена грушатомати консервовані в соку - 1 банкасіль, цукор, оцет за смакомоліябуряк - 1 штсвинячі ребра або інше мʼясо - 500 гсалокріпсметана жирназелена цибуляпампушки або інших хлібвода - 5 лЯк приготуватиЧищені моркву, цибулю та свинячі ребра поливаємо олією й запікаємо в духовці до скоринки. Закидуємо в кастрюлю з водою варити.Збираємо букет із зелені. В нашому випадку - це стебло селери та петрушка. Завʼязали і теж закинули в бульйон.Готуємо бульйон приблизно 30 хвилин. Дістаємо звідти овочі й зелень. Закидаємо дрібно нашинковану капусту, солодкий перець, картоплю кубиком, попередньо замочену на ніч квасолю, копчену грушу, цілу головку часнику і варимо до готовності.Наступний етап - бурякова засмажка. Буряк нарізаємо дрібною соломкою та обсмажуємо на пательні. Додаємо оцет, сіль, цукор, чілі, томати в соку й тушкуємо до готовності на повільному вогні.Перебиваємо блендером охолоджене сало з часником, сіллю та кропом до однорідної консистенції.Фінальний етап. В майже готовий борщ додаємо бурякову засмажку, ложку перебитого сала з кропом і часником, варимо декілька хвилин. Бажано відставити борщ на ніч в холодильник або куштувати одразу.Сервіруємо нашу трапезу, за бажанням, з булочкою, зеленню, сметаною, салом.