/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fb143eb12c2a9e9e5bc574d29b66ac65d.jpg)
Яке м’ясо категорично не підходить для супу: професійні кухарі ніколи не кладуть його у страву
З яким м’ясом не можна варити суп / © www.freepik.com/free-photo
Суп — одна з найулюбленіших і найпопулярніших страв у світі. А головний секрет його смаку криється насамперед у правильно підібраному м’ясі. Як наголошують професійні кухарі, є види м’яса, які не просто псують смак страви, а й роблять її важкою для травлення. Тож розповідаємо, яке м’ясо категорично не підходить для супу і чому майстри кулінарії ніколи не кладуть його у каструлю.
Яке м’ясо не варто використовувати для приготування супу: поради професійних кухарів
Досвідчені кухарі одностайні: копчене м’ясо та ковбасні вироби — це табу для справжнього супу, і ось чому.
-
Надмірна кількість солі та спецій. У ковбасах і копченостях уже містяться харчові добавки, ароматизатори й велика кількість солі. Під час варіння вони виділяють у бульйон штучні присмаки та роблять його «хімічним».
-
Зайва жирність. Такі продукти часто містять велику кількість прихованого жиру, який у супі перетворюється на неприємну плівку.
-
Важкість для шлунку. Поєднання копченого аромату, солі й жиру робить страву важкозасвоюваною, особливо для дітей і людей з проблемами травлення.
-
Втрата прозорості бульйону. Якісний суп має бути ароматним і прозорим, тоді як ковбаси перетворюють його на каламутний відвар.
Чим замінити заборонене м’ясо
Якщо хочеться зробити першу страву наваристою й смачною, краще обирати:
-
курку на кістці для легких і дієтичних супів;
-
яловичину з мозковою кісткою для класичного бульйону;
-
індичку для ніжного, ароматного варіанту;
-
свинячі ребра для більш ситних страв — борщ, капусняк.
А от ковбаси та копченості краще залишити для бутербродів чи закусок.
Знаки зодіаку, схильні до зради у зрілому віці:
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →