/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4046af5058229a5341883b165d85dd21.jpg)
Королева осінніх десертів: готуємо панакоту з гарбуза – шедевр без перебільшення
Улюблену панакоту можна готувати не лише з ягід або фруктів. Беремо гарбуз – чудовий подарунок осені – і насолоджуємося сезоном на повну, радить 24 Канал з посиланням на портал Shuba.
Як обрати гарбуз для десерту?
Гарбуз для панакоти повинен бути соковитим та смачним. Ззовні ви легко його відрізните: він має яскравий оранжево-жовтий колір з чіткими смугами, передає портал Oboz.
Як приготувати панакоту з гарбуза?
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів гарбуза;
– 500 мілілітрів вершків 15%;
– 150 грамів цукру;
– 10 грамів желатину;
– 300 мілілітрів води;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 10 грамів меленої кориці;
– 5 грамів мʼяти.
Приготування:
- Желатин замочіть у 100 мілілітрах теплої води на 15 хвилин.
- Гарбуз очистьте від шкірки та насіння, поріжте шматочками та варіть 10 хвилин. Потім зробіть пюре.
- Додайте до пюре половину желатину, перемішайте і нагрійте, не доводячи до кипіння. Залиште охолоджуватись.
- Вершки налийте в каструлю, насипте цукор, ванільний цукор, розмішайте і добре нагрійте.
- Додайте решту желатину, корицю, ретельно перемішайте і прогрійте, не доводячи до кипіння.
- Потім дайте трохи охолонути.
- У креманки налийте вершкову масу до половини і поставте в холодильник на 2 години.
- Потім викладіть гарбузову масу і охолоджуйте ще 2 години.
- Перед подачею прикрасьте листочками м’яти.
Смачного!
Який десерт ще варто спробувати?
Обовʼязково нагадайте собі рецепт українського медівника.
Росіяни зараз намагаються розігнати інформаційну кампанію, начебто це їхній десерт.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала