/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F76360be3f2368888068d7dbe46bf599c.jpg)
Прискорюють псування: ніколи не зберігайте ці овочі та фрукти разом
Деякі продукти не можна зберігати разом через взаємний вплив на їхню якість або безпеку / © Pixabay
Під час зберігання овочівв погребі, вони можуть впливати один на одного через виділення етилену.
Деякі фрукти та овочі виділяють гази та вологу, а це прискорює дозрівання або псування продуктів, що перебувають поруч. Головною проблемою є етилен. Це безбарвний солодкий на смак газ, який є одним із найбільш вироблених хімічних продуктів, однак деякі фрукти та овочі виділяють його природним шляхом, особливо під час дозрівання. Етилен є фітогормоном, тобто регулює процеси росту і розвитку рослин. Тож варто зважати на деяке сусідство продуктів, аби вони не «сварилися» між собою.
Про які овочі та фрукти потрібно знати:
-
Цибуля і картопля
-
Яблука та лимони
-
Огірки та помідори
-
Часник і майже будь-які овочі
-
Не рекомендують також тримати поруч яблука й груші. Етилен, який вони виділяють, прискорює дозрівання та псує смакові якості
Натомість разом можна зберігати картоплю і буряк. Вони не виділяють значної кількості етилену, тому можуть зберігатися тривалий час без проблем.
Раніше ми писали про те, у чому треба тримати моркву, щоб вона не псувалася всю зиму. Виявляється, морква добре зберігається в піску. Однак він має бути таким, щоб під час стискання в долоні перетворювався на грудочку, а не був сухим. Для цього його варто зволожити: на 10 літрів піску — один літр води.
Пожежна служба та поліція Мюнхена / © Getty ImagesЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →