/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fce5b333ae9c98ca3e3808bf35049663f.jpg)
"Шарлотка" на кефірі у мультиварці: пиріг, що зметуть зі столу за хвилини
«Шарлотка» / © Pixabay
«Шарлотка» на кефірі — це простий у приготуванні, але по-справжньому душевний пиріг, який найсмачніше виходить у розпал яблучного сезону. На відміну від класичного варіанту, тісто на кефірі більш вологе.
Спосіб приготування та інгредієнти
Інгредієнти:
-
яблука — 3-4 середніх за розміром
-
пшеничне борошно — 200 грамів
-
кефір — 200 мл
-
яйця — 3 штуки
-
цукор — 150 грамів (можна зменшити до 100, якщо яблука солодкі)
-
вершкове масло — для змащування
-
розпушувач — 1,5 чайної ложки
-
ванільний цукор — 10 грамів
-
кориця — за смаком
Як готувати
-
Дно та бортики мультиварки змастіть вершковим маслом
-
Яблука очистіть від шкірки та серцевини, наріжте скибочками
-
У глибокій мисці збийте яйця з цукром і ваніллю до пишної піни (займе приблизно три хвилини)
-
Додайтекефір кімнатної температури, акуратно перемішайте
-
Просійте борошно з розпушувачем, введіть у суміш. Тісто має бути як густа сметана
-
Вилийте половину тіста на дно чаші. Зверху викладіть яблука, посипте корицею
-
Поступово залийте яблука тістом, що залишилося, розрівняйте ложкою
-
Закрийте кришку, встановіть режим «Випікання» на 60 хвилин. Якщо такого режиму в мультиварці немає, увімкніть «Мультиповар» на той же час. Якщо після сигналу про готовність серединка все ж таки сирувата — додайте ще 10-15 хвилин
Раніше ми писали про те, як можна зробити ікру з баклажанів. Рецепт читайте у новині.
Військовий експерт Іван Тимочко назвав сценарії мобілізації / © ТСНЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →