/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F963b141ced6808e83ad67ad2b8013acd.jpg)
Не в погребі й не в холодильнику: де зберігати овочі, щоб дожили до літа
Більше про це у своєму блозі розповіла Melissa Norris, передає 24 Канал.
Куди перенести врожай?
Якщо в будинку є неопалювана кімната або надвірне приміщення з прохолодною температурою, це може стати чудовим місцем для зберігання зимових овочів – гарбузів, картоплі, цибулі, коренеплодів. В ідеалі підійде кімната, де температура стабільно низька, з малою вологістю та гарною вентиляцією.
Що, як і чому?
Як пише UC Agriculture and Natural Resources, більшість коренеплодів і "довгозберігаючих" овочів найкраще витримують температуру близько 0 – 5 градусів з помірною вологістю. Занадто теплі або занадто вологі умови прискорюють псування.
Щоб уникнути скупчення вологи й цвілі, овочі краще зберігати в ящиках з отворами або на решітках.
Довго не можете обрати потрібний товар? Плутаєтесь в характеристиках та не знаєте, який варіант найкращий? Це більше не проблема, адже на Rozetka є відгуки від інших покупців, які допоможуть зорієнтуватись. Сайт та застосунок постійно оновлюють, щоб там було ще більше послуг, а користуватись ними було ще зручніше.
Де найкраще зберігати картоплю?
Ідеальна температура для зберігання картоплі становить від 4 до 10 градусів, уникати варто холодильника, оскільки це може погіршити її смак.
Картоплю слід зберігати у темному, сухому та добре вентильованому місці, використовуючи паперові мішки або картонні коробки.