/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F06698bb8fee002ccc427d85095616100.jpg)
Звичний молочний продукт захистить зуби — його вживають всі українці
Кефір / © Pixabay
Кефірдопомагає знижувати ризик карієсу та запалення ясен через вплив на мікрофлору порожнини рота.
Про це йдеться у журналі Dentistry Journal.
З’ясувалося, що регулярне вживання кефіру зменшувало кількість Streptococcus mutans — ключових «карієсогенних» бактерій, послаблювало утворення зубного нальоту та покращувало показники пародонтиту.
Передбачуваний механізм — пробіотична дія мікроорганізмів кефіру (насамперед лактобацил та біфідобактерій), які конкурують із патогенами, виробляють органічні кислоти та антимікробні сполуки, стабілізуючи екосистему порожнини рота.
Важливо й те, що кефір — живий ферментований продукт. В імунокомпрометованих пацієнтів будь-які пробіотики вимагають обережності та консультації лікаря.
Раніше повідомлялося, що відтінок емалі зубів може сигналізувати про можливі захворювання.
Україна – Ісландія / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →