/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2Fecd41f8529ad3049539c8af017af4707.jpg)
Простий інгредієнт, який змінює все: один секрет робить яєчню ідеальною
Ви дізнаєтеся:
Смажені яйця - це один із найпростіших і найуніверсальніших способів приготування. Володіння цією навичкою вважається основою кулінарії, адже приготувати яйце на сковорідці легко і швидко, а результат завжди смачний.
Суть процесу полягає в обсмажуванні яйця на невеликій кількості жиру до потрібного ступеня готовності жовтка, пише Express.
Ключовий момент під час смаження - це правильна температура. Плиту потрібно добре прогріти до середнього рівня, щоб яйце приготувалося всього за хвилину.
Спочатку акуратно розбийте яйце в невелику миску, попередньо переконавшись, що в ньому немає шматочків шкаралупи. Відкладіть убік.
Потім розігрійте трохи олії або іншого жиру в антипригарній сковорідці - приблизно протягом однієї хвилини на слабкому або середньому вогні.
Масло нагрівається швидко і може злегка підгоріти, але воно надає страві насиченого смаку. Вершкове масло забезпечує м'яке приготування на невисокій температурі та красивий білий колір білка. Також можна використовувати рослинну олію або жир від бекону - все залежить від уподобань.
Після цього влийте яйце в сковорідку і смажте до бажаного стану: близько однієї хвилини на середньому вогні або двох хвилин на слабкому. Наприкінці посоліть, поперчіть за смаком і подавайте на стіл.
Як правильно готувати яєчню: поради експертів
Безліч професійних кухарів і любителів домашньої кухні вважають за краще використовувати вершкове масло з сіллю. Легка солонувата нотка не заглушає, а, навпаки, підкреслює натуральний смак яйця. До того ж, таке масло сприяє рівномірному прожарюванню білка, при цьому зберігаючи жовток ніжним і кремовим.
Дивіться відео - ідеальний рецепт омлету:
Неймовірно повітряний і ніжний омлет, який буквально тане в роті - без борошна, без розпушувача і без смаження. Лише яйця, молоко та особлива пропорція, яка робить смак по-справжньому домашнім.
Про це розповіли кулінарні експерти YouTube каналу Карпатські шкварки. Усього 5 хвилин на підготовку і півгодини в духовці - і ви насолоджуєтеся сніданком, як у дитинстві.
Раніше Главред писав про те, що яйця будуть свіжими цілий рік: куди їх варто покласти. В одному незвичайному місці яйця можуть зберігатися цілий рік, і при цьому залишатимуться свіжими.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, де краще зберігати яй ця та інші продукти в холодильнику. Багато людей неправильно розкладають у холодильнику продукти, адже не знають однієї схеми.
Більше новин:
Про джерело: Express.co.uk
Express.co.uk — це британський новинний вебсайт, пов’язаний із газетою Daily Express, яка є однією з найстаріших таблоїдних газет у Великій Британії. Сайт належить до медіакомпанії Reach PLC, яка також володіє іншими популярними виданнями, такими як Daily Mirror та Daily Star.