/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcdf5b9cc4c8db80f380f0a68c75d8340.jpg)
Мʼясо та риба смакуватимуть як у ресторані: готуємо ожиновий соус, який став трендом
Ожина не лише багата на вітаміни, а й надасть унікального ягідного акценту вашим повсякденним стравам. Цей соус точно вартує місця серед ваших запасів. 24 Канал пропонує заготувати його за рецептом порталу Shuba.
Як зробити соус з ожини на зиму?
- Час: 1 година
- Порцій: 12
Інгредієнти:
– 1200 грамів ожини;
– 120 грамів цукру;
– 2 чайні ложки солі;
– 10 гвоздик;
– 1 паличка кориці;
– 15 грамів свіжого кореня імбиру;
– 1 аніс;
– 5 грамів мускатного горіха;
– 2 кардамони;
– 6 горошин запашного перцю;
– 3 горошини чорного перцю;
– 1 червоний перець чилі;
– пів чайної ложки червоного меленого перцю;
– 5 грамів сушеного розмарину;
– 1 чайна ложка крохмалю;
– бальзамічний оцет до смаку.
Приготування:
- Свіжу ожину пропустіть через соковижималку. Перелийте сік у каструлю, поставте на плиту та доведіть до кипіння. У процесі знімайте піну, якщо вона з’явиться.
- Імбир очистіть і натріть на дрібній тертці або подрібніть ножем.
- Додайте його до гарячого соку разом з усіма спеціями та прянощами (окрім крохмалю).
- Варіть суміш на повільному вогні, постійно помішуючи, близько 30 хвилин. Потім процідіть соус через дрібне сито або марлю, щоб прибрати залишки спецій, і поверніть рідину на плиту.
- У склянці розведіть крохмаль двома чайними ложками води кімнатної температури.
- Влийте розчин у гарячий сік, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Проваріть ще 2 – 3 хвилини, доки соус трохи не загусне та не стане схожим на желе за консистенцією.
- Готовий соус розлийте по стерильних банках, накрийте стерилізованими кришками, переверніть догори дном і вкутайте теплою ковдрою.
- Залиште до повного охолодження, після чого зберігайте в прохолодному місці.
А ще вам може сподобатися простий рецепт ожинового соусу з TikTok viktoria.panasiuk. Він ще простіший у виконанні та дарує не менш витончений результат.
Як зробити ожиновий соус: відео
Що ще варто заготувати на зиму?
- Помідори по-маріупольськи – це та закрутка, за яку ви точно собі подякуєте.
- Улюблені помідори завдяки базиліку смакуватимуть ще краще.