/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1d7b0b2aa158a7417f11263fc9b95817.jpg)
Наповнюємо вихідні приємними турботами: найлегший спосіб замаринувати опеньки
Мариновані опеньки – це класика "грибної заготівлі", яка точно припаде вам до смаку. Вони дуже легкі у приготуванні, а зʼїдаються ще швидше! 24 Канал пропонує не пропустити чудову нагоду заготувати улюблену закуску та скористатися рецептом порталу Cookpad.
Як легко замаринувати опеньки?
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 1 банка 0,5 літра
Інгредієнти:
– опеньки;
– 2 столові ложки оцту;
– сіль до смаку;
– перець запашний та горошком;
– лаврове листя.
Приготування:
- Опеньки ретельно промийте, залийте водою й доведіть до кипіння.
- Проваріть 2 – 3 хвилини, злийте воду та промийте гриби під проточною водою. Повторіть цю процедуру ще раз.
- На третій раз додайте у воду спеції та сіль, варіть гриби до повної готовності, це приблизно 30 – 35 хвилин.
- Поки опеньки варяться, підготуйте банки: добре вимийте їх і простерилізуйте. Потім щільно розкладіть у них гарячі гриби, злегка утрамбовуючи.
- У кожну півлітрову банку влийте по 1,5 – 2 столові ложки оцту. Накрийте банки кришками та стерилізуйте в каструлі, застеленій рушником, протягом 15 – 20 хвилин із моменту закипання води.
- Після стерилізації банки щільно закатайте, переверніть догори дном і загорніть у ковдру до повного охолодження.
А ще вам можуть сподобатися мариновані опеньки за старовинним рецептом з ютубу "Закарпатська Господиня".
Як замаринувати опеньки: відео
Закрутки треба готувати кожному
Варто очікувати, що обстріли росіян знову спричинять блекаути, тому варто зробити запаси їжі.
Що найкраще заготувати розповів відомий дослідник української кухні Всеволод Поліщук.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала