/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F4310434a2b715de9e18ccf4d88a48509.jpg)
Щоб зберігся весь смак та аромат: на скількох градусах потрібно сушити гриби
Висушити гриби за допомогою духовки – це дуже гарна ідея, яка пришвидшить процес та спростить вам життя. Як це правильно зробити – розповідає 24 Канал з посиланням на Shuba.
Як правильна температура сушіння грибів?
Сушити гриби потрібно поступово, щоб зберегти увесь смак та аромат. Зазвичай потрібно увімкнути духовку на 40 градусів та поставити режим конвекції, або ж виставити 50 – 60 градусів та залишити дверцята духової шафки прочиненими.
ацаца
Також важливо не забувати перевертати гриби, щоб вони просихали рівномірно. Якщо сушите гриби на решітці, то обовʼязково підставте знизу деко, адже сушені гриби зменшуються у розмірі та можуть падати.
Саморобні девайси теж працюють
А я якщо вам не бракує ресурсу і натхнення, можна змайструвати сушарку, в якій гриби та інші продукти можна великими порціями. Цікаву ідею показав користувач TikTok sania_ros – такий апарат став би у пригоді кожному!
Як виглядає сушка для грибів: відео
Лайфхак, який дивує
- Виявляється, волоські горіхи можна і навіть потрібно втирати у підлогу.
- Такий своєрідний метод дозволить зробити подряпини на підлозі менш видимими.