/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F4fa9537282171342be74144f2ff73d39.jpg)
Якщо заварна кава вдома виходить несмачною: цей трюк із водою швидко вирішить проблему
Як готувати заварну каву, щоб вийшла міцною / © www.freepik.com/free-photo
Багато хто зауважував: кава в улюбленій кав’ярні має особливий аромат і глибокий смак, а вдома часто виходить якоюсь прісною. Навіть якщо ви використовуєте якісні зерна, результат може розчарувати. Та професійні баристи запевняють, що справа не лише у сортах. Є простий трюк, який надасть вашому напою той самий насичений аромат і зробить його по-справжньому смачним навіть без кавової машини.
Як приготувати вдома каву, щоб була ароматною, міцною та насиченою
Професіонали розкривають свій секрет: ключ до смачної заварної кави — це попереднє «пробудження» мелених зерен перед заварюванням.
Ось що треба зробити.
-
Насипте мелену каву в чашку чи турку.
-
Залийте невелику кількість гарячої води, але не окропу, приблизно 2 столові ложки.
-
Зачекайте 30-40 секунд. За цей час кава почне розквітати: виділятимуться ароматичні олії й вуглекислий газ, які зазвичай залишаються всередині.
-
Тепер долийте решту води й доведіть напій до готовності.
-
Цей процес називається «блумінг» (blooming), і саме він надає каві того неповторного аромату, який ми відчуваємо у кав’ярнях.
Ще кілька порад, щоб приготувати міцну ароматну каву
-
Використовуйте воду температурою близько 92-94°C, а не окріп. Кипляча вода спалює кавові ефірні масла, тому напій стає гірким.
-
Завжди змелюйте каву безпосередньо перед приготуванням, свіжий помел має у кілька разів більше аромату.
-
Спробуйте додати дрібку солі чи щіпку кориці перед заварюванням — це підсилює солодкість і глибину смаку.
-
Не залишайте заварену каву довго стояти, через 10 хвилин вона втрачає більшу частину свого аромату.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →