/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc897bef9858eff2ba562ac25b353ab27.jpg)
Зелений, чорний чи трав’яний: скільки часу треба заварювати кожен чай
Приготування чаю – не такий тривіальний процес, як може здатися. Які в нього є секрети і як вони впливають на напій – розповідає 24 Канал з посиланням на KitchenAid.
Як довго треба заварювати чай?
- Чорний чай
Для заварювання чорного чаю потрібен злегка вистиглий кипʼяток, приблизно 95 градусів. Його смак та аромат добре розкриються вже через 3 – 5 хвилин, але ви можете чекати довше, якщо полюбляєте міцний напій.
У чаю є свої секрети / Фото Pixabay
- Зелений чай
Для зеленого чаю потрібна більш прохолодна вода, в діапазоні 70 – 85 градусів. Окрім того, варто звернути увагу, що час його приготування складає 1 – 3 хвилини. Ідеальний варіант, коли ви поспішаєте, але хочете насолодитися зігрівальним напоєм.
- Травʼяний чай
Тут усе залежить від конкретного сорту та бажаної міцності. Смак та аромат найкраще розкриються у воді, температура якої сягає 95 градусів. Щодо тривалості заварювання, то достатньо 5 – 10 хвилин.
А ще вам можуть бути цікавими поради із заварювання китайського чаю з TikTok thetea.ua.
Секрети, що стануть у пригоді
Якщо захочете приготувати вареники – скористайтеся перевіреними рецептами тіста.
А коли готуватимете десерт, пригадайте незаслужено забутий та особливо ніжний крем з манки.