MY.UAНовини
Як обрати натуральний сир: на що звернути увагу і який не варто їсти
Як обрати натуральний сир: на що звернути увагу і який не варто їсти

Як обрати натуральний сир: на що звернути увагу і який не варто їсти

Сир / © ТСН

Моцарелла, брі, пармезан, чеддер, камамбер, дорблю, фета — вибір сирів сьогодні просто величезний. На прилавках можна знайти і молоді, і витримані, і крафтові з додаванням трав чи спецій.

Сир до смаку і дорослим, і дітям. Але за цим різноманіттям важливо не забути: не кожен сир однаково корисний, і не кожен варто їсти без розбору.

Як обрати справжній, якісний продукт, який буде не лише смачним, а й корисним? А який сир взагалі не можна їсти і краще залишити на полиці?

Як обрати корисний сир і як його зберігати

Коли йдеться про натуральний сир, тобто без консервантів чи стабілізаторів, запам’ятайте просте правило: він не буває «трішки зіпсований». Якщо запах або смак дивні — все, краще не ризикувати. Про це добре знає наша героїня, власниця сироварні «4cheese”Євгенія Пархомчук.

«Натуральний продукт не може бути трішки зіпсований. Тому що там немає ніяких утримуючих факторів, які б затримували його непридатність. Ви одразу за присмаком і за запахом можете визначити, що продукт зіпсувався.», — каже Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Зберігати сир — це ціла наука. Тверді сири, як пармезан чи чеддер, — справжні довгожителі. Завдяки низькому вмісту вологи вони можуть спокійно лежати до двох тижнів, але важливо правильно їх загортати — найкраще у харчову плівку, щоб не пересихали. Зберігати їх варто в задній частині холодильника, де температура найстабільніша. А от з м’якими сирами, як моцарелла, все трохи складніше.

«Якщо це фреш-група без доданої солі, там, моцарелла, бурата, це — 5 діб. Зберігати в холодильнику — до 8 градусів температура має бути. Якщо там є розсіл, то в розсолі зберігати. Він не дуже любить різких перепадів температури. Ніяких супер умов не потрібно для зберігання. Зазвичай ми невеличке пакування робимо для того, щоб клієнт міг за декілька днів з’їсти і прийти знову», — розповідає Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Як в Україні виготовляють смачний сир

Сир від «4cheese»

У супермаркеті сир може лежати місяцями, а смак часто не такий, як ми очікуємо. Все через домішки, які тримають його, так би мовити, «живим». Крафтовий сир, як у Євгенії, — це зовсім інша історія. Тут терміни зберігання коротші, але кожен шматок насичений справжнім смаком.

Почалося все 10 років тому з пристрасті до натуральних продуктів. Сьогодні «4cheese”— це команда, яка виробляє десятки видів сирів, має більше 60 позицій на своїх прилавках. Тут вірять, що якісний продукт починається з турботи про кожну деталь — від фермерського молока до пакування.

«Це мрія мого тата — мати виробництво. Він багато років займався молоком. І вже коли сировина стала не така актуальна на ринку великотоварного молока, то ми замислилися над тим, щоб зробити виробництво. І потроху почали будувати, готувати. Багато спроб і помилок було», — каже Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Поступово бізнес змінювався. Компанія вибрала шлях крафтового виробництва, роблячи ставку на контроль якості, унікальні рецептури й близькість до клієнтів.

«Десять років тому ми почали. Так, щоб він став вже на рейки і поїхав, то це десь років п’ять тому, коли ми трохи змінили напрямок і повністю пішли у крафт. Спочатку вагались, чи хочемо бути більше гуртовим виробником і робити на масовий ринок, працювати з крупним ритейлом. Або ми хочемо розвивати крафтовий напрямок і працювати офлайн, мати свої локації. І от коли вже визначились, то, у принципі, все стало більш-менш добре», — ділиться Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

У центрі цієї трансформації — щоденна праця, системні управлінські рішення та гнучкість. Команда «4cheese» — це 12 працівників. Аби продукт гарно продавався і про нього знали якнайбільше людей, пані Євгенія також співпрацює із контент-креаторами та ІТ-фахівцями. Засновниця підприємства особисто контролює замовлення, планування виробництва, логістику та щодня об’їжджає локації, щоб бути в курсі всіх моментів.

«Починається з того, що я прокидаюсь дуже рано, плануємо виробництво, бо ми працюємо кожен день. Залежно від того, що ми продали вчора, — готуємо сьогодні. Я передивляюсь замовлення від локацій. Добре, що наші працівники вже можуть самі трошки зранку розпланувати свій день, але я можу скоригувати. Обов’язково, це найперше, де б я не була, у відпустці, у відрядженні чи просто захворіла, або це базовий мій день звичайний», — розповідає Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

За словами пані Євгенії, коригування і планування виробництва — це основна робота. Далі — поїздки до офісу, розмови з бухгалтером і відвідування усіх виробничих точок. Водночас на виробництві постійно виникають нові виклики — від поломок обладнання до змін у попиті. Часто власниці компанії доводиться самостійно вирішувати операційні питання — від закупівель до логістики. Однак, серед усієї щоденної метушні у пані Євгенії є свій особливий момент тиші. Момент, коли народжується продукт.

«Сир — це медитативний процес, і сир навчив мене бути спокійною, врівноваженою, бо молоко не любить, коли ти знаходишся в якихось негативних емоціях, коли ти якось знервований. Тому перше, коли мені треба заспокоїтися, я приходжу варити сир. Це дійсно так. Тут, як кажуть, заземляюся, сповільнююсь. Це у мене про виробництво», — наголошує Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Якість тут — не просто гасло, а конкретна дія. Вона втілюється у відмові від консервантів і стабілізаторів, у точності рецептури та контролі кожного терміну зберігання. Продукція створюється виключно з натурального молока, без домішок, а смак — результат постійних експериментів, технологічної гнучкості та уваги до побажань клієнтів.

«Наші клієнти кажуть про те, що це відрізняється за смаком. Відчувається чистий, вершковий присмак. Ми працюємо без домішок, без жодних консервантів, без стабілізаторів. Ми маємо короткі терміни зберігання. Це одна з причин, чому ми не працюємо з ритейлом і не пішли цим шляхом. Наш сир створений з любов’ю. Це невеличке виробництво, яке може змінюватись під смаки клієнта і задовольнити точково кожного. Ми можемо зварити різного формату бурату, нарізати різний шматочок, додати різний смак до вершкового сиру, різні терміни зберігання зробити. Це підлаштовується під кожного нашого поціновувача. Це найголовніше, що нас відрізняє», — підкреслює Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Що змінилось у компанії після початку війни

Контроль за продукцією став складним, коли почалась повномасштабна війна. Усе змінилось і в країні, і на підприємстві. Потрібно було не просто зберегти виробництво, а пристосуватись до нових умов, де жодна система не працювала як раніше.

«Я вважаю, що ми стали більш патріотичні всі. Особисто я. Ми стали купувати українські бренди, українське виробництво підтримувати активно. Я на цьому наголошувала. Це моя така внутрішня філософія. Ми дуже багато, саме наша родина, купуємо фермерське виробництво, щось власновирощене і так далі. Була якась міграція клієнтів, звичайно. Хтось приїжджав, хтось їхав назад. Але найприємніше, що ми відчули, це підтримка з-за кордону. Люди пишуть, що вони сумують», — каже Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Як Райффайзен Банк допомагає під час війни

За останні роки великим викликом стала не лише війна, а й посушливе літо. Аби якісний український продукт потрапив до споживача навіть у спеку, потрібні не лише руки майстрів, а й надійні партнери. Тут за справу взявся Райффайзен Банк.

«Хтось з менеджерів зателефонував, запропонував зустріч. Ми зустрілися, нам запропонували цікаві, я так думаю, на той момент умови. І так ми почали співпрацювати, і от вже скільки років плідно працюємо», — каже Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

При виборі банку команда «4cheese» орієнтувалася на стабільність, відповідальність і міжнародні стандарти.

«У той період обирали найнадійніший банк. І так як Райффайзен Банк — це європейський банк, то звернули увагу саме на нього. Здається мені, що це був період, коли там були якісь проблеми з банківською системою. І от Райффайзен Банк проявив себе. Він і зараз входить у топ-5 найкращих, і тоді також він тримав цю планку. Ми так і обрали — за надійністю», — наголошує Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese»

Це партнерство переросло у спільні рішення: фінансування, кредитування, підтримку розвитку.

«Ми придбали автомобіль-рефрижератор, який розвозить нашу продукцію, який доставляє нашу сировину на наш цех», — зазначає Євгенія Пархомчук, співвласниця компанії «4cheese».

Для компанії, яка працює з чутливою до умов зберігання продукцією, логістика — критично важлива. Тож придбання рефрижератора стало частиною стратегії стабільності: він забезпечує контроль температури як під час доставки сировини, так і готової продукції. У Райфі кажуть — надали підприємству найкращі умови кредитування. \

«До мене звернувся керівник відділення і каже, що дуже цікавий кейс. Потрібно пропрацювати із клієнтом, зрозуміти що саме за кредит хоче клієнт. Проаналізувавши, я ухвалив рішення. Ми йому даємо швидкий кредит на поповнення обігових коштів та розвиток бізнесу. Кредит дуже унікальний, можна знімати гроші як готівково, так і безготівково. Залежно від цілей кредитування», — розповідає Дмитро, менеджер Райффайзен Банку.

До слова, для бізнесів, які прагнуть розвиватися, банк пропонує щось більше за стандартні послуги. Наприклад, еквайринг.

«Це мастхев для сучасного бізнесу. Ми пропонуємо швидке підключення, прозорі тарифи та цілодобову технічну підтримку. Це дозволяє підприємцям приймати оплату картками Apple Pay, Google Pay і не втрачати клієнтів. Також у нас є декілька видів еквайрингу. Ми кожен день користуємося цим. У великих мережах роздрібних для придбання продуктів харчування та іншого. І також через інтернет-еквайринг. Це сплата через картку, наприклад, комунальні платежі і таке інше», — каже Дмитро, менеджер Райффайзен Банку.

Технологічні рішення — це лише частина підтримки. У фокусі Райффайзен Банку — довгострокове партнерство з підприємцями.

«Ми віримо в український бізнес. Ми розуміємо, що саме підприємці — це двигун економіки. Тому адаптували ризик-моделі, запустили програми з державною гарантією і продовжили фінансування. Навіть у найважчі місяці. Це не просто про гроші. Це про довіру, відповідальність і спільну боротьбу за майбутнє», — наголошує Дмитро, менеджер Райффайзен Банку.

«4cheese» — це приклад того, як український бізнес може рости, коли має підтримку. Райффайзен Банк допомагає підприємцям будувати справи, що мають смак — смак успіху, віри й розвитку разом з Україною.

Російська ППО

Читати публікацію повністю →

Місце вибуху посилки / © Державна митна служба України

Читати публікацію повністю →

Лучано Спаллетті / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Слов’янська ТЕС / © forum.pravda.com.ua

Читати публікацію повністю →

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Настя Каменських відмовилася від їжі - що з нею відбувається
GlavRed
2025-10-31T12:33:52Z
Леся Нікітюк вперше розповіла, як народжувала сина та насмішила влучним жартом про пологи
TSN
2025-10-31T12:27:32Z
Товариство українців у Фінляндії узяло участь у Гельсінському книжковому ярмарку
УкраинФорм
2025-10-31T12:18:59Z
Стрижка боб повертається: зачіска виглядає як з обкладинки Vogue
24tv
2025-10-31T12:09:54Z
«Божественна Сара» та «Батьківські збори». Головні кінопрем'єри тижня
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:09:50Z
S.V.E.T — головне візуальне шоу осені відбудеться у Києві
Вива
2025-10-31T11:39:37Z
3 українські жахастики, від яких мурашки по шкірі
24tv
2025-10-31T11:36:27Z
"Він все чув": Нікітюк розкрила, чи був її наречений на пологах
GlavRed
2025-10-31T11:30:15Z
Вийшов 4 сезон "Відьмака": куди зник Генрі Кавілл і як виглядає новий Геральт із Рівії
GlavRed
2025-10-31T11:27:15Z
Дефіцит бюджету РФ через санкції наступного року становитиме щонайменше $100 мільярдів - Зеленський
УкраинФорм
2025-10-31T12:42:49Z
Литовська залізниця не буде більше транспортувати продукцію "Лукойлу"
Европейская правда
2025-10-31T12:37:41Z
Робота для пенсіонерів у Полтавській області: який досвіт потрібно мати для зарплати від 12 000
Политека
2025-10-31T12:30:50Z
Урожайність кукурудзи в господарствах «Агро-Регіон» перевищує планові показники
Agravery
2025-10-31T12:30:48Z
Індія купує російську нафту у непідсанкційних організацій - Reuters
УкраинФорм
2025-10-31T12:24:07Z
Валютні коливання з'їдять усі заощадження: коли найвигідніше купувати долари та євро
Знай
2025-10-31T12:12:15Z
Нові мита на сою та ріпак: аграріїв звільнили від сплати 345 млн грн
AgroPortal
2025-10-31T12:09:59Z
Курс злотого обвалився майже на 10 копійок: де можна задешево купити валюту
24tv
2025-10-31T12:06:57Z
Дефіцит продуктів у Одеській області: які причини такої ситуації
Политека
2025-10-31T12:00:17Z
"Ніхто не звернув на це увагу": Приходько назвала, хто "веде Україну до громадянської війни"
Фокус
2025-10-31T12:42:34Z
Татаров, депутати від ОПЗЖ та «слуги»: хто і як тисне на активістів і журналістів
Детектор М
2025-10-31T12:42:16Z
Зеленський: "Орєшнік" у Білорусі є загрозою всієї Європи
Европейская правда
2025-10-31T12:39:16Z
Розвідка Естонії: падіння Покровська не змінить загальної картини війни
Европейская правда
2025-10-31T12:39:12Z
СБУ затримала двох російських агентів, які коригували вогонь по енергооб’єктах Дніпра
УкраинФорм
2025-10-31T12:37:32Z
Україна вперше передала іноземній державі окупанта для суду за воєнні злочини
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:37:26Z
Зеленський про візит Путіна у Покровськ: "Усі знають, чим це закінчиться"
ZN UA
2025-10-31T12:30:51Z
Польща призупинила пошуки уламків російських дронів, які порушили її повітряний простір 10 вересня
УкраинФорм
2025-10-31T12:28:37Z
Голова СБУ: Цього року ми знищили 48% російських "Панцирів"
Украинская правда
2025-10-31T12:28:00Z
Чиновник попався на продажі "броні" ухилянтам: як працювала схема
Хвиля
2025-10-31T12:27:36Z
Чоловік втратив 79 тисяч гривень під час онлайн-купівлі техніки
InternetUA
2025-10-31T12:24:25Z
На Закарпатті мобілізований адвокат на Toyota прорвав кордон та втік в Угорщину, - журналіст
Комсомольская правда
2025-10-31T12:21:24Z
На Львівщині сталася ДТП: загинуло четверо військових
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:15:09Z
У Нікополі редакція газети «Південна зоря» зазнала пошкоджень через атаку російського дрона
Детектор М
2025-10-31T12:03:59Z
ЗС РФ могли скинути ФАБ-3000 на багатоповерхівку: вибух у Родинському зафіксував дрон
Фокус
2025-10-31T12:00:23Z
На Закарпатті чоловік протаранив шлагбаум на кордоні та втік до Угорщини
УкраинФорм
2025-10-31T11:36:30Z
На Одещині унаслідок ворожої атаки пошкоджена енергетична інфраструктура
УкраинФорм
2025-10-31T09:33:00Z
Росіяни обстріляли центр Херсона, є поранена
УкраинФорм
2025-10-31T09:18:08Z
"Архітектурне безумство": стало відомо, чи підтримують американці знесення частини Білого дому
24tv
2025-10-31T12:21:09Z
Жінка облаяла офіціантку та спровокувала конфлікт у закладі: карма за це не забарилися
Фокус
2025-10-31T12:15:38Z
«Детектор медіа» провів серію вебінарів для студентів кафедри журналістики ОНМУ
Детектор М
2025-10-31T12:09:49Z
Нацгвардія США створить "сили швидкого реагування", навчені діяти в умовах громадських заворушень — ЗМІ
ZN UA
2025-10-31T12:09:42Z
Ці прилади активно спалюють ваші кіловати: як скоротити витрати на світло
InternetUA
2025-10-31T12:01:01Z
Через спеку щохвилини вмирає одна людина – The Guardian
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:00:27Z
Війна, яку Трамп не зупинив: у Судані просто зараз гинуть тисячі людей
Фокус
2025-10-31T11:51:50Z
Відважні романтики чи жадібні феодали: правда і міфи про лицарів Середньовіччя
Фокус
2025-10-31T11:51:02Z
У Польщі призупинили пошуки безпілотників РФ, які вторглись у вересні
Европейская правда
2025-10-31T11:33:59Z
Один спортзал обіцяє Porsche за скинуті зайві кілограми: що потрібно зробити для перемоги
Фокус
2025-10-31T11:27:05Z
В Україні запустили онлайн-форум для розмов про ВІЛ і туберкульоз
Детектор М
2025-10-31T10:33:42Z
Ранні ознаки деменції: експерт назвав п’ять тривожних сигналів, які не можна ігнорувати
TSN
2025-10-31T06:45:37Z
З чого насправді роблять жувальні гумки - що приховують виробники
GlavRed
2025-10-31T04:27:42Z
Для зниження ризику серцевих хвороб чоловікам треба тренуватися вдвічі більше, ніж жінкам
УкраинФорм
2025-10-31T04:18:19Z
«Кесарів розтин». Мовознавиця вказала на помилку, якої припускаються МОЗ та лікарі
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T03:30:32Z
Скандинавський секрет щастя: психологи розповіли, як побороти стрес і депресію
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T02:00:11Z
Ранок, який змінює тіло: чому склянка теплої води з лимоном працює краще за каву
Знай
2025-10-30T21:51:44Z
Чому покоління 20-річних менше цікавиться сексом? Психіатриня знайшла пояснення
ГЛАВКОМ NET
2025-10-30T21:00:31Z
MG в Україні запустила застосунок iSMART: що він може та які авто підтримує
AutoGeek
2025-10-31T12:42:11Z
Керівник Ford попереджає про загрозу банкрутства американських автовиробників з боку Китаю
Топ Жир
2025-10-31T12:27:45Z
Subaru повертає справжню спортивність: у Токіо показали два STI-концепти
Топ Жир
2025-10-31T12:03:37Z
Електричний концепт-кар Subaru Performance-E STI показали на автосалоні в Токіо
AutoGeek
2025-10-31T11:42:45Z
Чому розряджається акумулятор: головна причина, про які не здогадуються водії
GlavRed
2025-10-31T11:27:41Z
Запуск Kia EV4 на льоду відкладено на невизначений термін через зниження попиту на електромобілі в Америці
Топ Жир
2025-10-31T11:12:18Z
Ferrari тримає темп: Леклер бачить шанс на «срібло» після Гран-прі Мексики
360ua.news
2025-10-31T11:12:12Z
GM скорочує тисячі працівників через спад популярності на електромобілі
AutoGeek
2025-10-31T10:57:01Z
Типи та види вантажних автомобілів
AutoCentre
2025-10-31T10:18:34Z
Росія обстріляла 9 населених пунктів Донеччини - 8 загиблих і 19 поранених
Комсомольская правда
2025-10-31T12:39:07Z
Де цими вихідними у Києві пройдуть продуктові ярмарки. Адреси
VGorode
2025-10-31T12:36:59Z
Загибель людей через повінь в Одесі: суд призначив заступниці Труханова нічний домашній арешт
УкраинФорм
2025-10-31T12:28:49Z
Гороскоп на листопад 2025: лише 3 знаки зодіаку чекає фінансова фортуна
GlavRed
2025-10-31T12:27:39Z
Потепління до +17: Діденко розповіла, якою буде погода на вихідних
Фокус
2025-10-31T12:21:54Z
Криваві уроки Бахмута: як РФ народила метод "інфільтрації", який зараз працює в Покровську
Фокус
2025-10-31T12:15:51Z
У Києві частково обмежать рух Північним мостом
AutoCentre
2025-10-31T12:12:29Z
Гучний скандал у Києві: Ощадбанк розкрив справжню причину закриття БЦ Gulliver
Хвиля
2025-10-31T12:00:16Z
Збережіть тепло в оселі: прості та дієві методи утеплення, щоб зменшити потребу в обігрівачах
24tv
2025-10-31T11:51:02Z
Не лише ліхтар з гарбуза: як прикрасити дім так, щоб навіть сусіди злякалися
24tv
2025-10-31T12:36:03Z
Найкрасивіше село на планеті: де знаходиться та чому місцеві ладні звідти втекти
GlavRed
2025-10-31T12:27:33Z
Як відучити кота залазити на стіл: ветеринар дав просту пораду
GlavRed
2025-10-31T12:27:14Z
Майже всі кажуть неправильно: чому Голандія і Нідерланди – не одне і те саме
24tv
2025-10-31T12:09:55Z
На Кіпрі фіксують рекордне зростання показників туризму
Европейская правда
2025-10-31T12:09:15Z
Ці термальні джерела біля Риму – головний секрет релаксу у Лаціо у 2025 році
24tv
2025-10-31T12:00:31Z
Зметуть зі столу першими: рецепт дуже смачних мініпіц на Геловін за 15 хвилин
GlavRed
2025-10-31T11:27:33Z
Звичайні забобони чи реальна заборона: що насправді не можна робити у неділю
GlavRed
2025-10-31T11:27:09Z
Меламінова губка – "скарб" для очищення: будете вражені результатом
24tv
2025-10-31T11:15:33Z
SpaceX та Blue Origin представили швидший спосіб доставки астронавтів на Місяць
24tv
2025-10-31T12:36:23Z
Чому не можна підключати зарядну станцію до квартири через розетку
InternetUA
2025-10-31T12:30:18Z
Розкрито секрет найбільш довгоживучих ссавців у світі: що дозволяє китам жити до 200 років
Фокус
2025-10-31T12:30:16Z
Батарея майбутнього: створено проривний акумулятор зі щільністю енергії 600 Вт·год/кг
Фокус
2025-10-31T12:27:38Z
Справжній король столу - нереально смачний салат "Чикаго"
GlavRed
2025-10-31T12:27:25Z
Таємниці середньовічних вчених: археологи виявили рідкісний артефакту у Оксфорді
Фокус
2025-10-31T12:27:07Z
Виявлено новий небезпечний Android-троян, який викрадає гроші з банківських додатків
InternetUA
2025-10-31T12:19:09Z
Де використовують нікель?
Детектор М
2025-10-31T12:09:24Z
Сем Альтман запускає стартап, який навчить комп’ютери читати думки
InternetUA
2025-10-31T11:48:47Z
Туреччина – Україна: визначилося місце проведення матчу молодіжних збірних з футболу
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:36:36Z
Саррі розкритикував Лаціо після нічиєї з Пізою
Football.ua
2025-10-31T12:33:10Z
КДК УАФ покарав Карпати та Рух за інцидент у львівському дербі
Football.ua
2025-10-31T12:28:04Z
Валлійський футболіст пообіцяв $20 тис. за інформацію про його зниклого собаку
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:24:54Z
40-річний Модрич визнаний найкращим гравцем Серії А у вересні
Football.ua
2025-10-31T12:12:35Z
Депутат Думи назвав зрадою показ Олімпіади-2026 на російському телебаченні
ГЛАВКОМ NET
2025-10-31T12:12:24Z
Слот пояснив проблеми Ліверпуля травмами та підготовкою
Football.ua
2025-10-31T11:51:55Z
Мороз: Ми не збавляємо обертів, тому маємо набирати й далі очки
Football.ua
2025-10-31T11:45:58Z
Матвій Пономаренко став найкращим бомбардиром в історії Національної ліги U-19
Football.ua
2025-10-31T11:45:36Z