/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F1ad672c2e61e77a52f74c4dc8f81963d.jpg)
Навіщо заморожувати хліб: експертка назвала неочікувані переваги
Ви дізнаєтесь:
В Україні багато хто зберігає хліб у хлібницях, або просто на кухонному столі. Так хліб зберігає свіжість зазвичай протягом 2-3 днів. Натомість за кордоном у багатьох оселях звикли тримати хліб у морозильній камері.
Главред дізнався, що це не випадково. Справа в тому, що зберігання хліба у замороженому вигляді збільшує термін його свіжості. І це не єдина перевага, як стверджує в Instagram головна лікарка NHS та інтернет-порадниця Чінтал Патель.
Чи корисний заморожений хліб
За словами лікарки, окрім того, що заморожений хліб можна зберігати кілька тижнів, він ще й більш корисний. А все тому, що міняється молекулярна структура крохмалю в ньому під час заморожування та розігрівання, чи підсмажування.
Цей змінений крохмаль потім допомагає створити здоровий мікробіом кишечника людини. Окрім цього, заморожений хліб має знижений глікемічний індекс приблизно на 30%.
Дивіться відео з поясненням Чінтал Патель:
Більше новин: