/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F26a0a31f86ec5f1f1d9059dde635b54d.jpg)
Виглядають як жарт, але їх справді їдять: 5 дивних сендвічів, які існують насправді
Повідомляє 24 Канал з посиланням на GQ.
Банан і майонез
Цей сендвіч є популярним у південних штатах США. Він вважається справжнім "південним делікатесом". Все, що потрібно для його приготування – нарізаний банан, два шматки білого хліба і щедрий шар майонезу.
Проте на смак його описують як "слизьку, липку кашу" зі смаком солоного майонезу та віддаленим відлунням банана.
Сендвіч з бананом і майонезом / Фото JFG Coffee
Арахісове масло і маринований огірок
Цей сендвіч також придумали у США, однак популяризувало його видання New York Times у 2012 році. У газеті його назвали "несподіваним поєднанням, яке не повинно працювати, але працює".
Сам сендвіч складається лише з арахісового масла на білому або пшеничному хлібі з одним великим нарізаним маринований огірком. На диво, на смак він не є жахливим, але смаки не надто добре поєднуються.
Сендвіч з арахісовим маслом та маринований огірком / Фото користувача her0oftheday на Reddit
Арахісове масло і сир чеддер
Для приготування цього сендвічу знадобиться арахісове масло і сир чеддер. Однак на смак він виявився не найприємнішим, адже ці два продукти погано між собою поєднуються.
Сендвіч з арахісовим маслом та сиром чеддер / Фото Taste of Home
Арахісове масло і майонез
Цей сендвіч також придумали на півдні Америки. Подейкують, що Елвіс Преслі обожнював такий варіант із додаванням банана.
Всередині такого сендвіча арахісове масло, яке розмазали на обидві скибки хліба і трохи майонезу посередині.
У виданні зауважили, що на смак він нагадує "грудку липкої, солоної печалі".
Сендвіч з арахісовим маслом і майонезом / Фото Taste of Home
Ананас і майонез
Приготувати такий сендвіч теж не буде проблемою. Потрібен лише консервований ананас, та покласти його між скибками хліба, який попередньо намазаний майонезом.
Однак єдине, що можна відчути на смак – майонез. Так, ананас теж відчувається, проте його перебиває солоний майонез.
Сендвіч з ананасом і майонезом / Фото користувача oxycat__ на Reddit
Як найкраще нарізати сендвічі?
Згідно з оглядом у BBC Science Focus, вважається, що бутерброди краще різати по діагоналі, утворюючи два трикутники, хоча наукових доказів цього небагато. Одна з версій пояснює це тим, що завдяки формі трикутника перші два укуси припадають на кути під кутом 45 градусів.
У такому сендвічі скоринка є лише з одного боку, тож легше дістатися до середини, де зосереджено найбільше начинки. Після того як кути з'їдені, можна зробити ще кілька укусів по діагоналі. У результаті залишається один маленький трикутник із кутом 90 градусів.
Якщо ж розрізати бутерброд навпіл прямокутно, то в кожній половині буде по два кути зі скоринкою.
Ще одна перевага трикутників - їх зручніше тримати і їсти. Зазвичай ніхто не починає з середини розрізаної поверхні, адже тоді майонез чи джем неминуче потрапляють на боки рота.
Починати ж із гострого кута укус буде акуратнішим, а нахил у 45 градусів дозволяє захопити більше начинки. Якщо піти далі, можна навіть розрізати сендвіч на чотири трикутники. Тоді його легко з’їсти за три рівних укуси.
Де подають бургер за 11 тисяч доларів?
В Іспанії один із ресторанів пропонує бургер, який коштує близько 11 тисяч доларів. Рецепт цієї страви створювали протягом восьми років, і його тримають у суворій таємниці.
Цікаво, що висока ціна не обумовлена з рідкісними чи коштовними інгредієнтами. Головний акцент у бургері зроблено саме на неповторний смак.
Втім, скуштувати його зможуть далеко не всі. Замовити його чи забронювати столик у ресторані неможливо, адже страву подають лише за запрошенням.