/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fc11d77d8b6b160be10ff4d0948c8bfc0.jpg)
Варити чи запарювати: три крупи, які ми готуємо неправильно
Є 2 способи приготувати крупу: зварити або запарити. І навіть тут ми часто робимо помилки! Які крупи ми часто готуємо неправильно – розповідає 24 Канал з посиланням на Gatim Cu.
Які крупи ми готуємо неправильно?
- Гречка
Так-так, більшість з нас готує гречку неправильно, а саме варить у великій кількості води. Куди краще буде запарити гречку. Для цього треба промити крупу, залити окропом у пропорції 1 до 2 та залишити на 30 – 40 хвилин. Так гречка вбере потрібну кількість води і залишиться розсипчастою.
Гречку краще запарювати / Фото Pixabay
- Вівсянка
. Вівсянка Замість того, щоб варити пластівці, краще залити їх гарячою водою чи молоком і дати настоятися 10–15 хвилин. Якщо це цільні вівсяні зерна — можна запарити їх на ніч у термосі або залишити в холодному молоці на кілька годин. Така каша виходить більш ніжною, не втрачає клітковини та має нижчий глікемічний індекс.
- Манка
Знайому з дитинства кашу також краще запарювати. А якщо вже і будете її варити, то краще засипайте крупу у холодне молоко, щоб не утворювалися грудочки, радить портал Pysznosci.
Важливі підказки для кухні
Якщо захочеться смачних пельменів – потурбуйтеся про те, щоб правильно їх зварити.
А якщо маєте рибні консерви – зробіть шедевральну закуску, яку могли придумати тільки українці.