/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F7952acbafcaf8ba6020ea863f4a22331.jpg)
Смачно і приємно для гаманця: що приготувати на перший тиждень посту
Перші дні такого важливого періоду для християн – це завжди перебудова звичок та харчування. Тому важливо, щоб рецепти не потребували складних інгредієнтів чи кулінарних маніпуляцій, інформує 24 Канал з посиланням на Beszamel.
Як приготувати середземноморський салат?
- Час: 10 хвилин
- Порцій: 2
Легко апетитно / Фото unsplash
Інгредієнти:
– 200 грамів суміші салатів;
– 200 грамів помідорів чері;
– 120 грамів сиру моцарела;
– 100 грамів оливок;
– 2 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– 1/2 чайної ложки прованських трав;
– сіль до смаку;
– перець до смаку.
Приготування:
- Приготуйте соус: змішайте оливкову олію та лимонний сік.
- Приправте прованськими травами, сіллю та перцем.
- Ретельно перемішайте та відставте.
- Викладіть салат у миску або на тарілку.
- Зверху покладіть половинки помідорів чері, оливки та моцарелу.
- Полийте салат заправкою та залиште на кілька хвилин.
- Подавайте з хрусткими крутонами з цільного зерна.
Як запекти рибу з овочами?
Риба – це той продукт, який неодмінно має бути в раціоні під час посту б 1 – 2 рази в тиждень. Її дуже легко готувати пише портал "Смачні рецепти".
- Час: 1 година
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 риба (скумбрія);
– сіль;
– чорний мелений перець;
– куркума;
– хмелі-сунелі;
– олія;
– лимон;
– розмарин.
Овочі: солодкий перець, кабачок, баклажан, картопля, гриби, морква;
– олія;
– сіль;
– італійські трави.
Як приготувати рибу з овочами: дивіться відео
Приготування: ️
- Очищену рибу просушуємо, робимо надрізи.
- Щедрою дрібкою солі солимо зі всіх боків, перчимо, зверху посипаємо куркумою і хмелі-сунелі – робимо рибі "масаж".
- Збризкуємо олією і залишаємо на 30 хвилин. ️
- Картоплю і моркву нарізаємо довільними шматочками, відварюємо заздалегідь в киплячій воді 5 хвилин від закипання. ️
- З'єднуємо нарізані перець, баклажан, кабачок, гриби, відварені картоплю і моркву, додаємо 2 – 3 ложки олії, сіль, італійські трави.
- Перемішуємо і викладаємо на деко, посередині викладаємо рибу. ️
- Запікаємо страву в розігрітій при 200 градусах духовці 30 хвилин.
Що додати до грибної юшки?
Грибна юшка одразу наштовхує на спогади про колорит українських Карпат, інформує Ye. Також ця страва додасть затишку навіть у похмурі дні.
- Час: 1,5 години
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 100 грамів сушених білих грибів;
– 2 цибулі;
– 1 морква;
– 2 – 3 столові ложки борошна;
– 2 зубчики часнику;
– 0,5 склянки сметани;
– сіль та перець до смаку;
– зелень.
Приготування:
- Гриби замочуємо на ніч, вранці відтискаємо та нарізаємо.
- Воду не виливаємо, а проціджуємо.
- У каструлю наливаємо свіжу воду, воду з грибів та гриби.
- Ставимо варитися.
- Коли юшка закипить, знімаємо піну, зменшуємо вогонь та варимо годину.
- Готуємо засмажку: моркву крупно натираємо, цибулю нарізаємо кубиками, смажимо близько 5 хвилин. Додаємо борошно і пасеруємо ще 2 – 3 хвилини.
- Додаємо у засмажку сметану, перемішуємо і додаємо чашку бульйону.
- Виливаємо засмажку в суп і готуємо під кришкою ще 10 – 15 хвилин.
- Солимо, перчимо, за бажання додаємо давлений часник.
- Доводимо до кипіння та залишаємо томитися на годину.
- Посипаємо зеленню та подаємо.
Які ще рецепти стануть у пригоді?
Для швидкого перекусу спробуйте апетитну намазку, яка замінить будь-який паштет.
А ще варто спробувати спекти ідеальний сирник за рецептом Лілії Цвіт.