/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fb3c6a195533c4fae4c9ec6c53694b93e.jpg)
Усі зусилля будуть марними: топ-3 помилки при квашенні капусти
Квашена капуста – одна з найдешевших та найсмачніших закусок, яка збагатить будь-яку трапезу. Яких помилок треба уникати, щоб результат вийшов ідеальним – розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Ґанок".
Які є поширені помилки при квашенні капусти?
- Неправильна кількість солі
Сіль – це той інгредієнт, який грає роль "регулятора" бродіння. Якщо дати замало солі, то капуста закисне і просто перетвориться на слиз. У протилежному випадку сіль зупинить бродіння і капуста залишиться твердою. Тому дотримуйтесь рецепта або орієнтуйтесь на просту пропорцію: столова ложка солі без гірки на кілограм капусти.
Дешева та смачна закуска / Скриншот з відео
- Не той сорт капусти
Для квашення капусти найкраще використовувати середньостиглу капусту. Соковита, солодка – для бродіння кращої не знайдеш. Пізні сорти також можна квасити, але вже після новорічних свят, коли в них накопичиться достатньо цукру.
- Тверді качани
Поширена помилка, яку легко уникнути на етапі відбору овочів. Якщо головки капусти щільні, то квашена капуста попри всі зусилля вийде твердою та сухою, підказує портал Beszamel.
Тому якщо ви купуєте ще не посічену капусту, вибирайте головки з м’ясистим, білим, але не дубовим листям.
Що треба приготувати вже зараз?
Спробуйте паштет з оселедця – ця проста закуска може звести з розуму.
А ще вам точно сподобається соковита буженина, яку можна подати навіть на святковий стіл.