/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2752a205a8d118123fa2e09faeeca089.jpg)
Виглядає казково, а смакує ще краще: запікаємо соковиту буженину у духовці
Буженина – це цільний шматок мʼяса, який викликає несамовитий голод ще тоді, коли запікається у духовці. Правильний маринад, трішки терпіння – і на вашому столі опиниться порція неймовірної насолоди, розповідає 24 Канал з посиланням на BBC.
Як запекти смачну буженину у духовці?
- Час: 3 години
- Порцій: 8
Інгредієнти:
– 1 кілограм ошийка;
– 4 столові ложки соєвого соусу;
– 100 мілілітрів води;
– 1,5 чайної ложки коричневого цукру;
– 1,5 чайної ложки солі;
– сік половини лимона;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 столова ложка прованських трав;
– 1 чайна ложка коріандру;
– дрібка мускатного горіха.
Мʼясо, яке дарує свято / Фото Freepik
Приготування:
- Свинину промийте, обсушіть і зробіть кілька надрізів, у які вставте шматочки часнику.
- Підготуйте маринад, змішавши всі потрібні складники.
- Перекладіть м’ясо в пакет для запікання, влийте маринад і добре розподіліть його по всій поверхні.
- За можливості залиште свинину в холодильнику на кілька годин, але можна і ставити в духовку одразу.
- Нагрійте духовку до 180 градусів.
- Запікайте м’ясо близько 1,5 години, періодично обережно перевертаючи пакет.
- Після цього розріжте верх пакета, щоб м’ясо підрум’янилося, і допікайте ще приблизно 10 хвилин, доки не з’явиться апетитна скоринка.
Як вибрати мʼясо для буженини?
Мʼясо повинно мати світло-рожевий колір, пружну структуру та без вологості. Досвідчені кулінари рекомендують обирати ошийок, адже тут є жирові прожилки, які нададуть буженині соковитості, нагадує Mojegotowanie.
Якщо є можливість, перевірити свіжість мʼяса можна за допомогою дотику. Натисніть на нього пальцем: на свіжому шматочку мʼяса вмʼятина швидко зникатиме.
Що ще варто спробувати приготувати?
Салат з сухариками та ковбасою може додати гарного настрою навіть найважчим будням.
А якщо захочеться трішки експериментів та українського колориту, то в пригоді стане рецепт одеської "весільної каші".