/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F334dd787061e8ffd010cbf1ab240d23e.png)
Чим потовкти картоплю на пюре, щоб страва мала кремову текстуру: секрет професійних кухарів
Як приготувати ідеальне картопляне пюре
Картопляне пюре здається простою стравою, але не всім вдається досягти ніжної консистенції. Досить часто навіть досвідчені господині стикаються з проблемою, що картопля після товчіння перетворюється на липку масу. Професійні кухарі наголошують, що секрет ідеального пюре полягає в тому, чим саме потовчена картопля.
Чим потовкти картоплю на пюре, щоб страва була ніжною
Секрет ідеального пюре — це товкач із дротяною пружиною. Найніжніше та найкремовіше пюре виходить тоді, коли картоплю розминають не гладкою дерев’яною товкачкою, а дротяною, що має пружину, яку ще називають «вінчиком для картоплі».
-
Менше руйнує текстуру картоплі. Гумова або дротяна спіраль не перетирає картоплю в крохмальний «клей», а делікатно збиває її, насичуючи повітрям.
-
Створює кремову консистенцію без міксера. Ви отримуєте те саме повітряне пюре, але без ризику перебити картоплю, як це часто буває з блендером чи міксером.
-
Надає більш однорідної текстури. Картопляну масу легше збити до стану пухкої хмаринки, без грудочок і без зайвої густини.
Ще один лайфгак: варто підігрівати молоко та вершкове масло
Під час приготування пюре важливо не лише чим товкти, а й що додавати. Запам’ятайте правило: масло має бути гарячим, а молоко — теплим. Холодні інгредієнти роблять пюре гумовим і щільним. Теплі, навпаки, розпушують текстуру та формують рівномірну кремову масу.
Як приготувати ідеальне пюре: покрокова інстуркція
-
Злийте воду, дайте картоплі підсохнути на гарячій плиті 30 секунд.
-
Додайте шматочок розтопленого масла.
-
Почніть розминати картоплю пружинною товкачкою.
-
Тонкою цівкою вливайте тепле молоко, продовжуючи збивати.
-
Посоліть наприкінці приготування, тоді смак пюре буде більш збалансованим.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →