/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5631460d4b7b543dedeee13794d109c5.jpg)
Те, що потрібно для свята: як приготувати пляцок "Білочка"
Пляцок "Білочка" саме з таких рецептів, пише24 Канал з посиланням на Plyashka. Тут і ніжний сир, і солодкий мак, і той колорит, який одразу нагадує про сімейні свята.
Як спекти пляцок "Білочка"
- Час: 2 години
- Порцій: 12
Такий смачний пляцок / Фото plyashka
Інгредієнти:
– 500 грамів борошна;
– пачка масла або маргарину;
– 3 жовтки;
– склянка цукру;
– 1 столова ложка розпушувача;
– 4 чайні ложки сметани;
Макова начинка:
– 1,5 склянки готового маку;
– 1 склянка цукру;
– 50 грамів масла;
– 2 яйця;
– 1 столова ложка крохмалю;
Сирна начинка:
– 800 грамів перемеленого домашнього сиру;
– 50 грамів масла;
– склянка цукру;
– 4 жовтки;
– 1 столова ложка крохмалю;
– пакетик ванільного цукру.
Приготування:
- Усі інгредієнти для тіста змішуємо, замішуємо тісто та розділяємо його на 2 частини.
- Один корж буде з маком, інший – з сиром.
- Змушуємо інгредієнти для макової начинки.
- Один корж викладаємо на застелене пергаментом деко, розподіляємо по ньому макову начинку та випікаємо 30 хвилин при 180 градусах.
- Готуємо сирну масу: жовтки збиваємо з цукром, додаємо сир, масло та крохмаль.
- Збиваємо білки та акуратно вводимо у масу.
- Другий корж випікаємо так само, але з сирною начинкою, 40 хвилин.
- Робимо заварний крем з пудингу або крохмалю та муки.
- Складаємо пляцок: знизу кладемо сирний корж, перемащуємо його кремом та кладемо сирний корж.
- Зверху заливаємо шоколадом або робимо шоколадну "сіточку".
Як зрозуміти, що корж уже готовий і не пересушився?
Щоб точно знати чи готова основа на торт вставте чисту зубочистку або шпажку в центр коржа, пише The Takeout. Якщо вона виходить чистою або з кількома сухими крихтами, він готовий.
Час випікання коржа ще може залежати від духовки та встановленого режиму. Тому орієнтуйтеся на вказаний у рецепті час, але не бійтеся витягнути корж раніше, щоб не пересушити.
Що солоденьке варто спробувати?
Почався сезон мандаринок, тож цей пиріг точно варто спробувати кожному.
А якщо не хочеться навіть вмикати духовку, то можна зробити ніжний торт "Пташине молоко".