/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fb58e251c9b4a5fd3ec171e53492c6a4a.png)
Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе: яскраве сонце до вашого столу, рецепт
Осінь та початок зими - це час готувати страви з гарбуза. І це не обов'язково каша чи суп-пюре - з гарбуза можна зробити чудові десерти.
Гарбузовий чізкейк з апельсиновим желе прикрасить будь-яке свято або сімейну вечерю та подарує справжню насолоду.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для основи:
- 150 г цукрового печива;
- 70 г вершкового масла;
для сирно-гарбузової маси:
- 400 г гарбуза;
- 400 г вершкового сиру;
- 100 г цукрової пудри;
- 100 г апельсинового соку;
- 13 г желатину;
- 80 г води;
для апельсиного желе:
- 250 г апельсинового соку;
- 1 столова ложка цукру;
- 8 г желатину;
- 50 г води.
Приготування
Гарбуз нарізають невеликими кубиками й готують на пару або запікають у духовці, що займає приблизно 25 хвилин.
Тим часом печиво подрібнюють до стану дрібної крихти, додають розтоплене вершкове масло, ретельно перемішують. Отриману суміш висипають у круглу форму діаметром 18 см і рівномірно розподіляють по дну, після чого ставлять у холодильник для охолодження.
Желатин заливають водою і залишають на деякий час для набухання. Після цього його розтоплюють на водяній бані.
Запечений гарбуз збивають блендером до однорідності, перетворюючи його в пюре.
У підготовлену миску викладають вершковий сир, додають гарбузове пюре, цукрову пудру, апельсиновий сік і розтоплений желатин. Усі інгредієнти ретельно змішують блендером до утворення гладкої кремоподібної маси. Цю масу переливають у форму поверх основи з печива та залишають у холодильнику для застигнення.
Апельсиновий сік нагрівають із цукром до кипіння, дають трохи охолонути, а потім додають підготовлений желатин, перемішуючи до повного розчинення.
Коли сирно-гарбузовий шар повністю застигне, поверх нього обережно заливають апельсиновий шар. Готовий чізкейк охолоджують у холодильнику мінімум 5-6 годин до повного застигання.
А далі можна насолоджуватися ніжним смаком!
Раніше портал Знай писав про сирник, який замінить "Рафаелло": рецепт солодкого дива за 10 хвилин.
Крім того, ми повідомляли про салат "Мімоза" у новому вогненному форматі: рецепт новорічної класики з вогником, так ви ще не готували.
Також портал інформував про рецепт найкращого цієї зими глінтвейну на білому вині: зігрійтеся холодного вечора.