/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fffcbcccd93ec0aeb7aa42494d1ee8ae4.jpg)
Залишиться лише врахувати графік відключень: найлегший в житті холодець в мультиварці
Холодець у мультиварці – це можливість насолодитися улюбленою стравою без зайвих зусиль. Нехай усе робить техніка, а ви лише захоплюйтеся результатом, радить 24 Канал з посиланням на портал Shuba.
Як приготувати холодець у мультиварці?
- Час: 5 годин
- Порцій: 6
Інгредієнти:
– 2 свинячі ніжки;
– 500 грамів курятини;
– 500 грамів свинини;
– 1 цибулина;
– 1 морква;
– 5 горошин чорного перцю;
– 4 зубчики часнику;
– сіль до смаку;
– 1 лавровий лист.
Мультиварка чудово впорається із приготуванням холодцю / Фото "Смачного"
Приготування:
- Свинячі ніжки ретельно очистіть, промийте та залийте холодною водою приблизно на годину.
- М’ясо також обмийте, наріжте порційними шматочками й покладіть у чашу мультиварки.
- Додайте замочені ніжки, цілу очищену цибулину, моркву, горошини перцю та сіль.
- Влийте воду так, щоб вона вкривала м’ясо на 2 – 3 сантиметри.
- Закрийте кришку та увімкніть режим "Тушкування" на 5 годин.
- Після приготування дістаньте ніжки та м’ясо, саме м’ясо подрібніть на невеликі шматочки.
- Розкладіть його по формочках разом із часником, пропущеним через прес.
- Залийте все процідженим ароматним бульйоном та прикрасьте круглими шматочками вареної моркви.
- Залиште холодець охолонути при кімнатній температурі, а потім поставте в холодильник до повного застигання.
Чи потрібно додавати желатин до холодцю?
Ідеальний холодець повинен застигати без желатину. Якщо це не вдалося – є ймовірність, що ви обрали неправильне мʼясо, підказує портал Moje gotowanie.
Саме тому потрібно приділити увагу правильному вибору мʼяса. Після тривалого приготування бульйону воно повинно віддати достатню кількість колагену.
Що ще приготувати без зусиль?
Спробуйте одеську "весільну кашу" – український колорит завжди має неповторний смак.
А на солодке можна зробити улюблений шоколадний брауні, в якому немає й грама борошна чи цукру.