/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2Ff857803921f68ee19d54de31bb83fe82.jpg)
Особливості врожаю-2025: чому борошномельної пшениці критично мало
Особливості врожаю-2025: чому борошномельної пшениці критично мало
Якісного борошномельного зерна озимої пшениці не вистачає на ринку. Такі підсумки збиральної кампанії 2025 року. Це критично для переробників, відповідно, якість хліба може погіршитися.
Для виробництва борошна використовується переважно пшениця 1-2 класів, але зерно 3-4 класів можуть підмішувати. Цього року пшениця 1-2 класів на рівні 6,6%, торік було 8,4%. Таких обсягів зерна замало для переробної промисловості, але не для трейдерів, розповів менеджер з технічних і претензійних питань Департаменту «Природні ресурси — Сільськогосподарські продукти» компанії ІП «СЖС Україна» Олег Оніщенко під час онлайн-дискусії в межах Trend & Hedge Club.
Фахівець бачить вирішення ситуації шляхом більшого вирощування сильних і цінних сортів пшениці з високими показниками якості.