/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Fb468075e71d36795b8a239c827bac568.jpg)
Десерт дитинства: пляцок з вишнями і сметаною "Смерекова хата" повертається у моду - рецепт
Десерт "Смерекова хата".
"Дрова під снігом", "Смерекова хата" чи "Монастирська хата". Як тільки не називають цей пляцок з трубочками з вишнею, який щедро залитий сметаною. Він ідеально смакуватиме до чаю і кави, а також стане чудовим десертом до святкового столу.
ТСН.ua підготував рецепт десерту від кулінарки Валерії Матрохіної.
Інгредієнти для тіста
-
300 г борошна,
-
200 г вершкового масла 82,5% (заморожене),
-
200 г сметани 20%,
-
1 ст. л. цукру.
-
Інгредієнти для начинки:
-
1 кг вишні,
-
80 г цукру,
-
80 г крохмалю.
Інгредієнти для крему:
-
700 г сметани 20%,
-
300 г вершків 33% (холодні),
-
250 г цукрової пудри,
-
10 г ванільного цукру.
Інгредієнти для декору
-
50 г чорного шоколаду,
-
50 мл вершків.
Приготування
-
Заморожене масло натріть на великій тертці. Змішайте його з борошном і цукром до стану крихти. Після цього додайте сметану.
-
Швидко замісіть м'яке тісто - лише з'єднайте інгредієнти. Загорніть тісто у плівку і поставте до холодильника на 40–60 хвилин.
-
Вишні змішайте із цукром. Додайте крохмаль і добре перемішайте.
-
Тісто розділіть на 15 частин. Кожну розкачайте у прямокутник максимально тонко. Викладіть смужку вишневої начинки по центру. Щільно згорніть у рулет-трубочку та добре защипніть краї.
-
На деко викладіть трубочки швом донизу. Випікайте у розігрітій до 190°C духовці приблизно 20–25 хвилин до золотистості. Коли трубочки спечуться, дайте їм повністю охолонути.
-
Готуємо крем. Холодні вершки збийте із цукровою пудрою до м'яких піків. Додайте сметану та ванільний цукор. Акуратно перемішайте лопаткою або міксером.
-
Форму, у якій буде десерт, змастіть кремом. Викладайте трубочки шарами у вигляді гірки, кожен - змащуючи кремом.
-
Верх і боки також добре змастити кремом, сформувати форму хатки. Поставити торт до холодильника на ніч.
-
Зранку зробіть декор. Нагрійте вершки до гарячого, але не закипілого стану. Додайте шматочки шоколаду, перемішайте до гладкої глазурі. Полийте цією масою "хатинку" зверху.
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →