/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ff24471cef143369299a2e321312f7fa8.jpg)
Кума проситиме рецепт: яким має бути ідеальний кляр для риби
Коли паніровка сповзає або зовсім не тримається – це завжди псує смак риби, інформує 24 Канал з посиланням на Pysznosci. Правильний кляр працює як захисна оболонка, що робить страву по-особливому соковитою.
Що варто додати до кляру?
Щоб риба вийшла справді хрусткою і паніровка трималася щільно до звичного борошна можна додати кукурудзяне борошно. Саме воно робить оболонку щільною та хрусткою.
У миску висипте пшеничне борошно, а потім домішайте кукурудзяне у пропорції 1 до 5 – одна частина кукурудзяного на п’ять частин пшеничного.
Підготовлені шматки риби послідовно обкачайте у суміші борошна та збитому яйці, панірувальних сухарях. Смажити слід лише на добре розігрітій олії. Шар олії у сковороді має бути таким, щоб риба занурювалася приблизно наполовину – так паніровка рівномірно зарум’яниться.
Не перевертайте шматки надто рано – рибне м’ясо дуже ніжне, і при необережному русі може розвалитися, а кляр відійти.
Чому кляр іноді "сповзає" з риби?
Причина доволі часто у самому філе. Заморожена риба має властивість "відштовхувати" паніровку, про що пише видання Tasting table.
Перед смаженням філе потрібно добре розморозити, промокнути паперовим рушником і дати йому стати кімнатної температури. Лише після цього рибу опускають у кляр або суху суміш для панірування.
Що ще варто спробувати приготувати?
Зробіть оригінальні начинки до корзинок – і ви ніколи не матимете турботи із закусками.
А ще в пригоді стануть соковиті стейки, які можна приготувати без зайвих зусиль.