/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F1bc420bb73be789f6ee54544f7646f75.jpg)
Як у дитинстві: рецепт пампухів на Різдво, перед якими ніхто не встоїть
Пампухи - відома в усьому світі смачна випічка. В Україні їх традиційно готувають на різноманітні свята, зокрема, на Святвечір чи Різдво. Про те, як приготувати пампухи до Різдва, розповідає Главред з посиланням на кулінарну блогерку @yuliia.senych.
Інгредієнти:
Для начинки знадобиться:
Процес приготування
Спершу підігріваємо молоко, головне, щоб воно не було гаряче. До теплого молока всипаємо дріжджі, цукор та ще ванільний цукор. Не забуваємо про сіль.
Далі додаємо жовтки, мʼяке вершкове масло, олію, горілку і за бажанням, натираємо цедру цитрусових. Просіюємо борошно і замішуємо тісто.
Готове тісто перекладаємо в посуд, попередньо змащений олією, та залишаємо "відпочивати" на 1,5 - 2 години.
Тим часом можете приготувати начинку для пампухів.
Коли тісто "підійде", ділимо його на однакові частини. Має вийти приблизно 10-12 пампухів. Кожен шматочок розплющуємо руками, викладаємо начинку та ретельно защипуємо краї. Потім переносимо пампухи на змащену олією поверхню й накриваємо рушником, залишивши "відпочити" на 15 хвилин.
Пампухи потрібно смажити по 4-5 хвилин з кожного боку в великій кількості олії на повільному вогні до золотистого кольору.
"Не кладіть забагато начинки та не робіть занадто товсті пампухи, бо будуть глизяві", - рекомендує авторка рецепта.
Смачного!
Як приготувати пампухи на Різдво - дивіться відео:
@yuliia.senych Пампухи? Нам потрібні: • молоко 250мл • дріжджі сухі 7г • яйця 2 жовтки • борошно ~500г • горілка 1 ст.л. • масло вершкове 50г • цукор 50г + ванільний 1уп. • сіль 1 ч.л. • цедра цитрусових Начинка: • мак • малиновий джем(густий) Олія для смаження - багато(0,5л) Посилання на мою книгу рецептів,в якій більш ніж 50 різдвяних,перевірених мною рецептів - можна знайти в шапці профілю ? Приготування ⬇️ 1. До ледь теплого молока всипаємо дріжджі,цукор+ванільний цукор та сіль. Додаємо жовтки, мʼяке вершкове масло,олію,горілку і за бажанням,натираємо цедру цитрусових. 2. Просіюємо борошно і замішуємо тісто. Перекладаємо його в посуд,змащений олією,та залишаємо на 1,5-2год. 3. Тісто обминаємо і ділимо на однакові частини. Має вийти 10-12 пампухів. Розплескуємо руками кожен шматочок,викладаємо начинку і защипуємо краї. Перекладаємо на поверхню ,змащену олією і залишаємо на 15хв. під рушником. 4. Смажимо пампухи по 4-5хв з кожного боку в великій кількості олії на повільному вогні до золотистого кольору. Не кладіть забагато начинки,і не робіть занадто товсті пампухи ,бо будуть глизяві. Смачного!
♬ оригінальний звук - ТУТ СМАЧНО ?
Інші рецепти: