/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F9e6e82b9c9c55e2ae37dc0ded99ea8ca.jpg)
Чи треба промивати квашену капусту: поширена помилка, яку роблять недосвідчені господині
Чи треба промивати квашену капусту
Квашена капуста — це традиційний український смаколик, який люблять абсолютно всі. Але іноді вона виходить занадто кислою. Звісно, найпростішим вирішенням проблеми буде промивання її водою. Однак професійні кухарі застерігають: цей спосіб приносить більше шкоди, ніж користі. Є значно дієвіші методи, які допомагають пом’якшити смак і зберегти цінні властивості продукту.
Чому не варто промивати квашену капусту водою
Промивання водою справді зменшує кислотність, але разом із нею капуста втрачає:
-
частину вітамінів і мікроелементів;
-
природні ферменти;
-
характерну хрумкість.
Після контакту з водою капуста стає м’якшою, водянистою й менш апетитною, а її користь значно знижується.
Що робити, якщо квашена капуста кисла
Найкраще рішення — позбутися зайвого розсолу. Для цього:
-
відкиньте капусту на друшляк;
-
дайте стекти соку;
-
за потреби злегка відтисніть руками.
Цей метод зменшує кислотність, не порушуючи текстури продукту.
Якщо смак усе ще занадто різкий, квашену капусту можна змішати зі свіжою. Варто додати приблизно третину або половину свіжої капусти від загального об’єму. Такий прийом м’яко вирівнює смак і зберігає хрумкість. Також можна додати цибулю, нарізану тонкими півкільцями, вона додасть свіжості, та моркву, яка надаватиме природної солодкості. Овочі не лише замаскують кислоту, а й зроблять капусту насиченішою та в рази смачнішою.
Ще можна підсолодити квашену капусту цукром, тільки обережно, щоб не переборщити. Він збалансує смак кислого продукту. На один кілограм капусти треба не більше столової ложки. Це допоможе пом’якшити кислоту капусти, але не зробить її занадто солодкою.
Безпілотник / © Associated PressЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →