MY.UAРейтинги
Вікторія Пархоменко
4298

Вікторія Пархоменко

Вікторія Пархоменко: майстер високої кухні і власниця кількох ресторанів

Її знають як успішного ресторатора і майстра кулінарії не тільки в Україні, а й за кордоном. Вона витрачає тисячі доларів на подорожі, організовує шикарні гастротури, любить випити і покурити на вечірках, цікавиться східними релігіями і медитує вранці. Каже, чоловікам подобається спостерігати, як жінки готують і їдять.

  1. Біографія
  2. Особисте життя
  3. Освіта
  4. Кар'єра
  5. Про вечір "GastroSreda"
  6. Про "ГастроТури"
  7. Про "ГастроКонсалтинг"
  8. Про відкриття ресторану "Klukva & Brukva"
  9. Статки і джерела доходів

Біографія

Вікторія Пархоменко народилася 7 травня 1972 року в Києві (як зазначено на її сторінці в Фейсбук).

Судячи з того, що її бабуся колись купила дворянський будинок, в якому росла Вікторія, вона - із заможної сім'ї.

У нинішній час Пархоменко є власницею кількох ресторанів (Klukva & Brukva, La Vaca Tapas, Particella, Wok2Go, Hitchcook та ін.), засновником і керівником проектів "ГастроСреда" і "Гастротури", а також власницею агентства "ГастроКонсалтинг".

Крім цього, вона веде кулінарний відеоблог, організовує гастрономічні вечері, допомагає відкривати ресторани, проводить майстер-класи і викладає в Таїланді.

Особисте життя

Ресторатор Вікторія Пархоменко була заміжня, має сина Микиту. Про своє особисте життя практично не говорить, але судячи з занадто активного способу життя, відсутності спільних фото і згадок про чоловіка в інтерв'ю, зараз вона одна.

Говорить, що в 18 років почала глибоко вивчати історію релігій. Найбільше її зацікавили східні релігії і культура, тому вона якийсь час жила в Китаї. Навіть домовилася з чоловіком не купувати на весілля обручки, а зробити замість них татуювання головної тибетської мантри на лівому плечі.

Пізніше вона вже сама почала свої подорожі по Південно-Східній Азії. Так вона відвідала такі екзотичні країни як Таїланд, Камбоджа, Лаос і В'єтнам та інші. Втім, Вікторія їздить по всьому світу, намагаючись повністю зануритися в побут місцевого населення.

Крім подорожей і кулінарії, Вікторія Пархоменко захоплюється йогою, малює картини, відвідує виставки. Іноді вільний час проводить за читанням книги або переглядом фільму.

За її словами, вона заряджається позитивною енергією від спілкування з людьми, якого у неї, до речі, більше ніж достатньо. Іноді порушує правила - під час посту не курить, не п'є і не ходить на вечірки, але через роботу може спробувати блюдо з м'яса.

Дівчатам бізнес-леді радить відмовитися від дієт або хоча б не худнути при чоловіках. Спілкуючись з багатьма представниками сильної половини людства, вона зрозуміла, що чоловікам подобається, коли жінка добре харчується.

Спостерігаючи за тим, як вона їсть, він починає представляти їх спільне життя.

Освіта

За професією Вікторія Пархоменко - художник. Однак, крім мистецтва вона також захоплювалася кулінарією. Поступово хоббі переросло в бізнес.

За час роботи в цій сфері відома рестораторка пройшла 24 кулінарних школи в різних країнах світу (навчалася в Школі тайської королівської кухні, в Інституті традиційної тайської кухні, в кулінарних школах Риму, Тоскани, Андалусії, Провансу і т.д.).

Кар'єра

Досвід трудової діяльності Вікторії Пархоменко дуже різноманітний. За своє життя вона встигла попрацювати ведучою на радіо, зайнятися модельним бізнесом, об'їздити півсвіту заради навчання у кращих кухарів, відкрити кілька ресторанів і проектів.

Зараз її головним активом є ресторанний бізнес і консалтинг в сфері кулінарії.

Жінка є власницею ресторанів Indokitai, Asiatique, Klukva & Brukva і Weekend Rest. Ще вона була фундатором "ГастроСреди" (GastroSreda), відкрила агентство "ГастроКонсалтінг", а також заснувала проект "ГастроТури" (сама ж і організовує поїздки).

Вікторія Пархоменко також є ідейним натхненником і творцем меню в MeiweiNews, Wok2Go, Hitchcook та інших закладах, веде Гастрономічний відеоблог Coca-Cola.

Крім усього іншого, вона викладає в двох тайських школах - в Бангкоку і на острові Ланта. Іноді дає майстер-класи там.

Про вечір "GastroSreda"

В одному з інтерв'ю Пархоменко розповіла про те, що "GastroSreda" спочатку була просто закритим клубом, який вона придумала з двома своїми подругами. Ідея була в тому, щоб гості приходили, пробували готувати страви якоїсь країни, їли, спілкувалися між собою.

Спочатку на такі івенти приходило близько 10-12 чоловік. Подруги фотографували їх і те, що відбувається на заході, а потім викладали в Facebook. Люди потихеньку почали цікавитися, приходити, розповідати друзям. Пізніше на зустрічі почало приходити по 30-40 осіб, хоча іноді зал набивався близько сотнею гостей.

За словами Вікторії, десь через рік власники ресторанів (в тому числі і іноземці) стали просити їх провести вечір "GastroSreda" у них. Зараз офіційна сторінка налічує близько мільйона підписників.

Про "ГастроТури"

Крім місцевих кулінарних заходів, Вікторія Пархоменко почала організовувати так звані "ГастроТури", які призначалися для шеф-кухарів і рестораторів. Вони являють собою групові поїздки в різні куточки світу з метою зануритися в атмосферу міста або країни, спробувати місцеву кухню, відвідати майстер-класи відомих кулінарних експертів, та й просто відпочити.

Про "ГастроКонсалтинг"

Паралельно з усім цим, жінка консультує рестораторів-початківців і допомагає їм відкривати свої заклади.

Про відкриття ресторану "Klukva & Brukva"

В одному з інтерв'ю Вікторія Пархоменко розповіла, що одного разу її попросили допомогти з відкриттям ресторану старослов'янської кухні і створенням меню для нього. Жінка підійшла до завдання відповідально: розпитувала істориків, переглядала старовинні книги з рецептами і т.д. Коли майже все було готово, один з партнерів запропонував свою концепцію ресторану, яка сильно відрізнялася від тієї, яку зробила Вікторія.

Жінка настільки полюбила свою ідею закладу, що викупила частку свого партнера за 60 тисяч доларів. Каже, це були її власні гроші, які вона назбирала. Таким чином в Києві з'явився авторський ресторан на локальних продуктах - "Клюква і Брюква".

Уже через півтора року роботи ресторан повністю себе окупив. Успіх у відкритті свого першого закладу підштовхнув Вікторію через два роки відкрити ще один ресторан, на цей раз - азіатської кухні.

Статки і джерела доходів

Про доходи ресторатора Вікторії Пархоменко у відкритих джерелах інформації немає. Однак судячи з того, що жінка живе в розкішному будинку, одягається у відомих дизайнерів, проводить по шість місяців на рік в подорожах, часто ходить по ресторанах і відвідує дорогі вечірки, заробляє вона пристойно. Наприклад, один тільки гастротур в Бретані обійшовся в 1000 євро на людину (куди входило 2-тижневе проживання в замку на березі океану, екскурсії, екзотичні страви), а у скількох таких турах вона вже побувала...